Mobiele GeForce RTX 3050 en RTX 3050 Ti verschenen


Op de Duitse nieuwssite NotebookCheck zijn de specificaties plus een aantal benchmarks verschenen van de GeForce RTX 3050-serie voor laptops. Hierbij worden zowel een RTX 3050 als een RTX 3050 Ti besproken, beiden zullen vermoedelijk binnenkort in diverse laptops verkrijgbaar gaan komen. Eerder verscheen er al een mobiele RTX 3050 Ti in CPU-Z, en een RTX 3050 in Geekbench.


Afbeelding van NotebookCheck

Volgens NotebookCheck komen zowel de Ti als non-Ti in vier verschillende vermogens verkrijgbaar: 35W, 50W, 60W en 80W. Logischerwijs zal de 35W vooral gebruikt worden in systemen waar zuinigheid een rol speelt, waar de krachtige 80W meer garant staat voor hogere prestaties. Daarbij is de kloksnelheid ook afhankelijk van dit vermogen: deze varieert tussen ongeveer 1,0 en 1,7GHz. Beide grafische chips komen met 4GB GDDR6-geheugen op een 128-bit bus.

Verder zijn er ook benchmarks verschenen van de nieuwe mobiele RTX 3050 en RTX 3050 Ti, al wordt hierbij niet genoemd op welk vermogen, en daarmee kloksnelheid, deze RTX 3050 en RTX 3050 Ti getest worden.


Afbeeldingen van NotebookCheck, klikbaar

Wanneer deze nieuwe mobiele grafische kaart verkrijgbaar komt in diverse laptops is nog niet bekend. NVIDIA heeft tot heden niks bevestigd over deze modellen.Bronnen: NotebookCheck

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.