Mogelijke nieuwe Radeon-videokaart gelekt


Details van de nieuwe AMD Radeon RX 6700 of RX 6800 zijn online verschenen. In een video kwam het ontwerp van deze nieuwe videokaart in beeld.

Youtuber JayzTwoCents deelde de video waarin beelden van het ontwerp getoond werden. Zo is onder andere te zien dat het ‘reference design’ gebruik maakt van een tweetal fans, tweemaal 8-pin PCIe power en dat hij beschikt over een relatief grote heatsink.

Bekend is dat deze kaart een van de nieuwe RX 6000-serie zal zijn, al is het niet bekend welk exact type dit zal zijn. Het ontwerp van de hoogstwaarschijnlijke RX 6900 is wel al getoond.


Over beschikbaarheid en prijzen is nog niks bekend gemaakt, we verwachten dit tijdens de AMD launch-livestream op 28 oktober.



Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.