Mogelijke specificaties mobiele RTX 3080 verschenen


Details over NVIDIA’s mobiele RTX 3080 zijn verschenen. Hoewel het nog wel om geruchten gaat zijn de gegevens wel in lijn met eerdere verwachtingen.

Eerder verschenen er al details, zo zouden er een RTX 3060, 3070 en 3080 uitkomen, waar sommigen ook nog als Max-Q of Max-P uitgebracht zouden worden. Respectievelijk met hogere efficiëntie en hogere performance. Uit nieuw gelekte gegevens via Notebookcheck is verschenen dat de RTX 3080 voor laptops zal beschikken over 6144 CUDA cores, en daarbij mogelijk tot 16GB GDDR6 geheugen. Welke verschillen er precies tussen de Max-Q en Max-P zullen zitten is niet bekend, al zal het vermogen van de P-variant hoger liggen dan die van de Q-versie.


Tijdens CES 2021 zal Intel hoogstwaarschijnlijk de nieuwe mobiele videokaarten aan gaan kondigen in de RTX 30-serie. Het zal waarschijnlijk de RTX 3060, RTX 3070 en RTX 3080 gaan betreffen.Bronnen: Notebookcheck

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.