MSI brengt 34-inch ultrawide monitor uit met 144Hz


MSI heeft een nieuwe ultrawide monitor aangekondigd: de Optix MAG342CQ. Dit beeldscherm biedt een UWQHD (3440x1440p) resolutie gecombineerd met een VA-paneel. Door de 144Hz refreshrate en ondersteuning voor Adaptive-Sync (geen G-Sync of FreeSync) zou deze monitor erg geschikt zijn voor gamers, volgens MSI.

De Optix MAG342CQ heeft een responstijd van 1ms MPRT, waarmee deze relatief snel reageert op inputsignalen. Naast dat het beeldscherm voorzien is van een 1500R kromming, is het beeldscherm ook HDR-ready. De maximale helderheid betreft 250 nits, de contrastratio 3000:1 en via een VESA 75x75mm is deze monitor ook aan een muur of andere beugel te hangen.

Qua I/O’s is er beschikking over 1x DisplayPort 1.2, 1x HDMI 2.0 én 1x HDMI 1.4. Verder is er ook een 3,5mm jack voor audio-uit aanwezig.

Eerder hebben wij deze monitor al op CES 2020 gespot, inmiddels is deze monitor dus ook officieel door MSI aangekondigd. Helaas blijft het voor nu bij een aankondiging en geen lancering; er zijn nog geen prijzen of precieze beschikbaarheid bekend gemaakt.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.