Productpagina @ MSI.com


In December maakte ik een review van de MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G, en onlangs kwam daar een stukje over de MSI GeForce GTX 960 Gaming 2G bij. In die review zaten al testresultaten verwerkt van de MSI GeForce GTX 980 Gaming 4G (Die lange namen hè…) dus deze review zal voor de oplettende lezer niet geheel onverwacht komen.

De GTX 970 bleek meer dan voldoende power te hebben voor 1080p, en ik speel er nog dagelijks met veel plezier op op 1440p. De GTX 960 deed het prima op 1080p maar kwam duidelijk kracht tekort bij 1440p, en zowel de GTX 970 als de GTX 960 hadden grote moeite met AAA titels op 4K resolutie. De GTX 980 waar ik het vandaag over ga hebben is het huidige (Consumenten) topmodel van Nvidia (met uitzondering van de extreme Titan X die dik boven de duizend euro zal komen), en de grote vraag is uiteraard wat deze kaart op 1440p en 4K resolutie gaat doen.

Uiteraard is het onvermijdelijk dat een groot deel van de review draait om de GTX 980 als een chip, maar natuurlijk komen ook de specifieke elementen van de MSI uitvoering aan bod, de review betreft tenslotte de ‘MSI GeForce GTX 980 Gaming 4G’, niet enkel de middelste twee elementen. Net als bij de GTX 970 en 960 zit er een Twin Frozr V koeler op de GTX 980, dus als je de andere twee reviews hebt gelezen zal een groot deel je ongetwijfeld bekend voorkomen.

Een topmodel is uiteraard niet goedkoop, en de MSI GeForce GTX 980 Gaming 4G heeft dan ook een niet misselijk prijskaartje van iets meer dan 550 ca 600 euro. De hoge dollarprijs gooit aardig roet in het eten, terwijl ik deze review schreef is de prijs van deze GPU inmiddels weer aardig gestegen. Af en toe gebruik ik bedragen ter vergelijking, hou er rekening mee dat die prijsverschillen inmiddels anders kunnen liggen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.