Review: MSI Gaming Series Dominator Pro G GT72S 6QE-055NL
Productpagina @ MSI


De titel van het product, of vooral de lengte, doet al vermoeden dat we met een dijk van een laptop gaan spelen. Gaming, Dominator, Pro, en dan gevolgd door meer tekens dan je lief is doet stiekem een beetje vermoeden dat we naar een Taiwanese toevoeging op de markt gaan kijken. Maar goed, een gaming laptop dus, en als je een beetje kriebels krijgt van marketing kreten dan geen paniek, want als we naar de meer geeky informatie kijken, de specificaties, dan hebben we echt niets om over te klagen: Een overklokbare Intel Core i7-6820HK, een Nvidia Geforce GTX 980M, 16GB werkgeheugen, twee M.2 SSDs in RAID, een extra 1 TB HDD, een 17.3” FullHD 75Hz G-Sync IPS scherm, een Killer 1535 MU-MIMO netwerkchip, meer USB poorten dan menig desktop systeem, RGB verlichting, en jawel: dat allemaal in één laptop. Uiteraard draagt dat geheel een aardig prijskaartje van maar liefst 2349 euro (was tot voorkort zelfs 2599 euro).

We gaan uiteraard kijken hoe dit beestje voor de dag komt, hoe de GPU-/Game-prestaties zijn, maar tevens gaan we een kijkje nemen naar de beeldkwaliteit en ook de nieuwe MU-MIMO netwerktechniek, deze MSI is namelijk één van de eerste clients die daar daadwerkelijk gebruik van kan maken.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.