Een klein stukje van mij wilde dit hoofdstuk met enkel het woordje ‘lol’ invullen alvorens verder te gaan, maar daarmee zou ik deze laptop toch niet helemaal een eer aandoen. Het mag duidelijk zijn: als je een beest van een laptop vol gaat belasten, en dan hebben we het nog niet eens over het kunnen overklokken, dan trek je de accu in een uur tot anderhalf uur rustig leeg. Dat is een vrij standaard consequentie van een game-laptop die je veelal toch koopt als desktop-replacement, of als LAN-party bak waar je hem alsnog aan de stroom hangt. Niet vreemd natuurlijk gezien alle onderdelen op power zijn uitgezocht, niet op een laag verbruik. Zodoende gaan we er ook niet te veel op in en sla ik uitgebreide batterijduur tests over ten gunste van meer relevante testjes.

Zodra je echt actief gaat bezuinigen door je scherm minder te verlichten, door de verlichting van je toetsenbord uit te schakelen, door de processor terug te klokken met behulp van de ‘green’ modus, en door niet te gamen maar ‘slechts’ te browsen en wat te tikken dan kan je de batterijduur eventueel nog wel verdubbelen tot verdrievoudigen. Een volle dag in de collegebanken zit er alsnog niet in, al vraag ik mij af of je serieus al dat gewicht wilt meeslepen, maar als je met een gebroken enkel op de bank zit (ahem) kan je er rustig een avondje op tikken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments