Review: MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB & GTX 1050 Gaming X 2GB
Productpagina @ MSI


Na een lange tijd wachten was het dit jaar eindelijk feest: de nieuwe generatie grafische chips van zowel Nvidia als AMD kwamen uit! De samenvatting van de afgelopen maanden is niet bijster lastig: Nvidia trapte af met grof grafisch geweld voor mensen met een aardig budget en resoluties boven de ‘ouderwetse’ 1080p: De GTX 1070 en GTX 1080. AMD volgde iets later met de boodschap dat ‘slechts’ 1080p (of lager!) nog altijd met enorme marge het grootste deel van de markt was en zette in op de massa met hun RX 480, uiteraard volgde de logische redenering dat er tegen het high-end geweld van Nvidia niet direct antwoord klaar lag. Nvidia volgde met een concurrent voor dat middensegment in de vorm van de GTX 1060 (en een beest voor mensen met ‘more money than sense’, maar die terzijde), waarna AMD weer inzette op een stapje lager met hun RX 470 en RX 460. Vooral die eerste vond ik interessant; een prijskaartje dat veelal goed te behappen is, en toch prestaties waarmee je op die populaire 1080p (al dan niet met af en toe een klein detail stapje omlaag) goed uit de voeten komt. De RX 460 bleek echter wel te doen waar AMD op hoopte: prima prestaties voor de populaire e-sports games, maar voor 1080p / full HD gaming in populaire AAA titels ging het mis.

Met het forse gat tussen die twee kaarten was het logisch dat één van de twee GPU bakkers daar spoedig in zou stappen, en hoewel de RX 470D rumour-mill in volle toeren is is het Nvidia met hun GTX 1050Ti en GTX 1050 die aftrapt in dit toch-best-wel betaalbare segment. Met adviesprijzen van respectievelijk 139.99 $ USD en 109 $ USD echte instappers. De productpagina en video van Nvidia focussen duidelijk op de e-sports titles, zo zien we daar Overwatch, Starcraft, MOBA games en CS:GO. Het mag dus duidelijk zijn dat deze kaarten gemaakt zijn op liefhebbers van deze lichtere games, en vermoedelijk ook zij die per sé een Nvidia GeForce kaart willen in hun pc, wat een groeiende groep lijkt te zijn. Straatprijzen zijn vooralsnog gissen, maar een redelijke schatting is dat Europrijzen (inclusief btw) iets boven de adviesprijzen in USD zullen komen te liggen.

Wederom was het MSI die als eerste met een test exemplaar aan kwam zetten, en in deze review bekijken we dan ook de snelste uitvoeringen uit de rode drakenstal: De MSI GeForce GTX 1050 Gaming X 2GB en de MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB. Wederom zijn de exacte prijzen nog niet bekend, maar dat er een meerprijs aan deze snellere / luxere / LED uitgevoerde varianten zal zitten mag duidelijk zijn; 20-25 USD volgens de nieuwsberichten van andere partijen.

Interesse in de MSI GTX 1050 Ti Gaming X? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”369869″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.