MSI X570 Casemod Showcase


Het jaar is bijna voorbij, en met genoeg serieuze artikelen het afgelopen jaar is het tijd om even te ontspannen met gewoon wat leuke hardware. Geen review, want dit is niet iets wat je kan kopen, maar er is helemaal niets mis met staren naar wat lekkere componenten samengevoegd tot één geheel; een showcase dus. En niet zo maar een geheel overigens, Tim Warning aka Hukkel aka Dutch Lion Customising had gelopen jaar een complete MSI X570 Rig met op maat gemaakte custom waterkoeling in een Pelican Case gebouwd. Normaliter zien we dit soort monsters wel eens op evenementen, maar we konden hem dit keer hier in alle rust eens bekijken.


Het Concept


Het concept was vrij simpel: een leuke casemod in een Pelican Case met als hoofdthema de MSI X570 Ace. De MSI X570 Godlike was uiteraard hun flagship paradepaardje bij de lancering van de nieuwste AMD CPUs, maar het was de Ace waar de meeste focus op lag: wel high-end, maar dan met een prijskaartje waar een echte enthousiasteling nog over wilde nadenken.

Het zou een mod worden met een op maat gemaakte custom distribution block, maar uiteindelijk ook een build die je dicht kon klappen en mee kon nemen als geheel zonder dat je aan de buitenkant zag dat het een PC was. Dat is ook gelukt, al is er logischerwijs natuurlijk voor gekozen om de sponsors van het project alsnog even tentoon te stellen: MSI voor de componenten, Bitspower voor de custon parts, en Cablemod voor de bekabeling.
Voor de bovenste helft werd een metalen blok op maat gemaakt om het MSI X570 Ace moederobrd op te parkeren en de kabels achter te verwerken, en de videokaart (een MSI Vega 56 kaart met Bitspower block) werd met behulp van een riser naast het bord gemonteerd. Het geel-gouden thema was uiteraard te verwachten gezien de kleurstelling van de Ace (zwart en goud). Voor meer informatie over de X570 Ace check onze review.Het meeste werk zat in het ontwerp en maken van de custom plate in het onderste deel. Een GPU en CPU block kan je zo kopen, maar dergelijke platen zijn zeldzaam en al helemaal als je hem in een specifieke maat wilt hebben. Dus bouwde Tim een passende plaat waarmee hij de onderliggende radiator en voeding goed wist te verbergen, ruimte liet om de kabels door te trekken, maar ook wat ruimte hield voor airflow aan de zijkanten; de hitte moet natuurlijk ergens heen. Vooral de carbon afwerking met de MSI draak is heel tof om te zien.


Specificaties


Voor de liefhebber, het overzicht van de onderdelen:

Case: Pelikan 1620
Moederbord: MSI X570 ACE
Processor: AMD Ryzen 7 3700X
Geheugen: Corsair Vengeance RGB
Videokaart: MSI Vega 56
Voeding: Corsair SF600 (SFX)
SSD: WD Blue M.2 SSD
Kabels: Cablemod (op maat gemaakte set zoals je bij hen kan bestellen)
Reservoir en routing plate zijn op maat gemaakt door Praetex Design
Alle waterkoeling onderdelen komen van Bitspower, o.a. hun gold-colored processor waterblok en plexiglas graphics card full cover block.

Showcase en Conclusie


Performance testen heeft natuurlijk niet veel zin gezien de Vega en het feit dat je dit toch niet kan kopen, en het werkelijke doel van dit project zie je natuurlijk op een kilometer afstand al. En dat is precies het punt: dit is gemaakt om op ruime afstand (een evenement bijvoorbeeld) de aandacht trekken met een opvallende verschijning, en dan te zorgen MSI vers in het geheugen staat. En daar is niets mis mee, ik heb honderd keer liever mooie hardware om de aandacht te trekken dan een lauw PR verhaal. Daarom sluiten we dan ook af met een simpele showcase: Gewoon lekker kijken en genieten.

En vind je dit mooi? Volg dan ook Tim en MSI even voor de gezelligheid en meer mooie werken.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.