Review: MU-MIMO & Linksys EA8500
Productpagina @ Linksys


We hebben de laatste jaren de snelheid van wifi verbindingen gestaag zien stijgen. Veelal stukje bij beetje, met af en toe een kleine sprong. Zo werd het thuis-netwerk pas echt volwassen bij de introductie van de wireless-n standaard, en zagen we ons internet nog sneller worden met de introductie van 5GHz netwerken en wireless-ac. Inmiddels staat de volgende grote sprong voor de deur: MU-MIMO. We gaan vandaag kijken wat MU-MIMO inhoudt, zowel op papier als in de praktijk, en dat uiteraard tezamen met een product: De Linksys EA8500 AC2600 MU-MIMO router, het huidige topmodel van Linksys (althans, naast hun WRT reeks). Het zal een relatief zachte inleiding worden in MU-MIMO, dus als je weinig kaas hebt gegeten van routers: don’t panic.

Topmodellen krijg je uiteraard niet zo maar, daar zal je aardig voor in de buidel moeten tasten. De Linksys EA8500 is verkrijgbaar vanaf 249 euro, al hebben ze ook een mid-range MU-MIMO router uitgebracht in de vorm van de 179 euro kostende EA7500.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.