Productpagina NH-U9S @ Noctua.at
Productpagina NH-D9L @ Noctua.at


Onlangs had Noctua 3 nieuwe processorkoelers aangekondigd, de NH-U9S, de NH-D9L, en de NH-D9DX i4 3U. Kort daarna kreeg ik een berichtje van een mede-gebruiker die mij vertelde dat hij de reviews zo leuk vond, en of ik een review wilde maken als hij die producten voor mij kocht. Erg sympathiek natuurlijk, en vooral leuk om te zien dat er mensen echt gek zijn op Noctua producten en natuurlijk op reviews lezen!

Gelukkig voor deze mede-geek kwam er een andere oplossing, want kennelijk kon Noctua dergelijk enthousiasme ook waarderen (ik had het berichtje uiteraard doorgestuurd) en stuurden ze mij twee koelers op: De NH-U9S en de NH-D9L. De NH-D9DX i4 3U (wat een naam) is een specifieke workstation en server koeler (hence: 3U) die geschikt is voor Socket 2011, 1356, en 1366, platformen die ik niet in huis heb om te testen.

De NH-U9S en de NH-D9L zijn echter meer gericht op consumenten en zijn producten die zich vooral onderscheiden op compacte afmetingen. De U9S is een single-tower koeler met een hoogte van slechts 125mm, de D9L is weliswaar een dual-tower koeler, maar is nog kleiner met 110mm. Beide koelers zijn gebaseerd op de NH-A9 PWM ventilator, een 92mm model. Daarmee zijn het duidelijk producten die zich richten op behuizingen met (zeer) beperkte ruimte voor processorkoelers.

De NH-U9S is op dit moment goed verkrijgbaar voor ca 52-55 euro ex verzenden, of 52-59 euro inclusief. De NH-D9L is ex verzenden verkrijgbaar voor 47-50 euro, echter inclusief scheelt het weinig en kom je normaliter ook zo rond de 53-55 euro uit.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.