Als je de hele review gelezen hebt dan weet je inmiddels dat de Noontec Zoro II Wireless ervaring een klein beetje een rollercoaster was. Mijn eerste indrukken vielen eigenlijk erg tegen, maar vervolgens zagen we ook weer heel positieve elementen. Nu komt het geregeld voor dat de eerste indrukken van een product uitstekend zijn, en dat ze het later alsnog laten afweten, maar de andere kant op gebeurt in mijn ervaring een stuk minder frequent. Die tegenvallende eerste indruk ontstond nadat het product uit de verpakking er weliswaar leuk uit, maar toch vooral hooguit ‘so-so’ aanvoelde. Niet direct reden tot keihard commentaar, maar gezien het niet geringe prijskaartje van 150 euro stak die indruk gewoon te veel.

Het is dat je als reviewer een product graag echt een kans wil geven dat je soms even door zet waar je in de winkel wellicht zo door zou lopen, als ik deze in de winkel had vastgehouden was ik vermoedelijk ook zonder verder nadenken doorgelopen. Als je deze headset wel de kans geeft van zich te laten horen dan merk je niet alleen dat de geluidsweergave gewoon erg goed is, maar dat hij ook heel erg comfortabel zit. Het extreem lage gewicht maakt het een model waarvan je nauwelijks merkt dat je iets op je hoofd hebt, en de oorschelpen zijn flexibel genoeg dat ze gelijkmatig en met minimale druk toch keurig afsluiten om zowel jouzelf van de omgeving, als de omgeving van jou te beschermen. Het geluid wat er uit komt is goed helder en goed gebalanceerd, voorzien van ruim detail om het tot een ‘goede’ muziekheadset te maken, en na de eerste indrukken ruim boven verwachtingen positief. Dat je naast bluetooth ook van NFC gebruik kan maken, of de headset geheel bedraad kan gebruiken (zelfs als de batterij leeg is), is een leuke bonus, maar vooral cruciaal is dat de kwaliteit van het afspelen over bluetooth (de meest gangbare methode) bijvoorbeeld nauwelijks onder doet voor de bedrade verbinding; geen ruis, geen merkbaar verlies bij enkele meters afstand, etcetera.

Het meest overtuigende was nog wel de batterijduur, want op een prettig volume hield deze headset het maar liefst 44 (!) uur vol alvorens hij de geest gaf. Het zette mij aan echt even aan het denken over dit model, en bracht mijn mening naar een stuk positiever niveau, want hoewel de constructiekwaliteit hooguit so-so voelt is er wel duidelijk gekozen voor een ultralicht model, en dat is lastig te koppelen met een ultrastevige feel. 190 gram, inklapbaar, comfortabel en een praktisch eindeloze batterijduur maakt voor een interessante combinatie voor onderweg / op reis.

Toch blijft de prijs een beetje in het achterhoofd hangen, zelfs als je bedrade hoofdtelefoons achterwege laat wetende dat je praktisch altijd een stevige meerprijs betaalt voor een draadloos model. Hoewel de modellen van bijvoorbeeld Sennheiser of Bose nog een stukje hoger zitten (al kan je je afvragen hoe groot de stap van 150 naar 200 euro daadwerkelijk is) heb je voor grofweg hetzelfde bedrag ook modellen van bijvoorbeeld Sony met een vergelijkbare featureset, en om hun modellen dan te verkopen moet Noontec wel 100% overtuigen en kunnen ze het zich niet veroorloven om wat steken te laten vallen in de constructie. Voor 150 euro mag je m.i. sowieso verwachten dat kleine onhandigheidjes als het plastic-op-plastic kliksysteem van de earcups bijvoorbeeld gewoon helemaal niet aanwezig zijn. Wel weer positief zijn zaken als de standaard micro-USB kabel en losse 3.5mm kabel waar veel concurrenten graag hun eigen model (prijzig te vervangen) accessoires gebruikt.

Noontec is echt een heel eind op weg in de goede richting met hun drivers, hun batterijduur en hun draagcomfort. Als ultralichte, ultramobiele hoofdtelefoon met ijzersterke accuduur is het ook zeker een model om even naar te kijken, maar ondanks alle sterke kanten voelt de prijs van 150 simpelweg te hoog gegrepen. Een paar euro extra investering in de bouwkwaliteit en afwerking (een paar gram extra gewicht is ook zeker marge voor) had deze Zoro II Wireless ect een blinde aanrader gemaakt, en het is altijd extra jammer als een product zo dichtbij dat label is maar het dan net niet haalt. Met de huidige uitvoering zal je dus even moeten nadenken of jij je hoofdtelefoons niet te veel fysiek misbruikt, en dat je kan leven met een product wat in de hand niet direct zo duur voelt als het prijskaartje of de uitstraling op een afstandje doet vermoeden. Over de geluidskwaliteit en alle andere genoemde pluspunten hoor je mij echter echt niet klagen.

Dit product is o.a. te verkrijgen via Amazon.

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.