Nvidia Shield Experience Deel 3

Luka (5) zijn favoriete 5


In deel 1 hebben we onze Nvidia Shield uitgepakt en hadden we het over de media streaming capaciteiten van de Nvidia Shield, in deel twee hebben we het over gaming gehad, en die combinatie was al genoeg voor de nodige reacties met ‘willen!’. We gaan er nog een complete review van maken, met wat belangrijke zaken op een rij, maar eerst wat anders!

Nu de kerstvakantie is begonnen hebben de kids het hier natuurlijk ook wat rustiger aan mogen doen, en onze oudste van 5 (sorry, vijf-en-een-half potverdikkie!) is inmiddels ook een Shield fan geworden. Binnenkort lekker met hem weer een videotje maken, maar eerst even zijn vijf favoriete Shield games van de afgelopen week op een rij.

Oh, gratis games uiteraard, want als jij net een Shield hebt gekocht wil je natuurlijk dat iedereen eerst even stil is 😉
Lego Batman (Gratis bij Shield)


Iedereen met kinderen kent het vast. Je start een apparaat op, en ze willen vooral het eerste spelen wat ze zien. Zodra ze Lego en Batman zien dan weet je natuurlijk al hoe laat het is, en op mijn vraag wat zijn favoriete game is kwam natuurlijk “LEGO BATMAN!!”.

Enfin. De Lego games kennen al jaren een uitgekookte formule waar we lastig tegen in kunnen gaan. Toegankelijk genoeg voor kids, leuke maar niet te uitdagend vechten, en een hele fijne optie om drop-in drop-out co-op te spelen. Co-op is echt een dingetje op de Shield, zeker gezien je praktisch elke controller er in kan prikken, en Lego games doen het dan goed.

Besides, voor papa’s ook leuk om Batman te zijn. Of eigenlijk vooral Robin, want de kleine is natuurlijk Batman. Pff.Lego Harry Potter (Gratis bij shield)


Tja, als het aan hem lag zou dit hele lijstje enkel uit Lego games bestaan. Toch mag deze van mij wel in het rijtje, want binnen het Lego game genre zijn er wel degelijk een paar varianten die net wat lichter ogen en net iets makkelijker wegspelen voor de aller kleinsten. De Ninjago game is daar een goed voorbeeld van (die hebben wij op de PC en kunnen we dus op de Shield spelen), echter de Harry Potter games (Jaar 1-4 en jaar 5-7) zitten gratis bij de Shield en zijn daar een ander uitstekend voorbeeld van. Hij kende de films nog niet, maar kindjes die met een toverstaf dingen rond laten vliegen is natuurlijk leuk voor ieder kind.

Toffe game, aanradertje voor de mede-ouders.Sonic All-Stars Racing Transformed (Gratis bij Shield)


Ongetwijfeld zullen velen van jullie net als wij met Sonic opgegroeid zijn, en een stukje nostalgie kan natuurlijk nooit kwaad. Onze mini-testertjes zijn echter ook Sonic fan want er is natuurlijk nog genoeg Sonic content in deze tijd. Sonic All-Stars Racing Transformed is een soort flashy, moderne take op Mario Kart met wat extra dimensies. Zo zijn er stukken varen en vliegen wat er net wat meer uitdaging aan geeft, waarbij je voertuig dan ’transformed’ in een boot of vliegtuig zeg maar, logic etcetera. Enige ervaring met Skylanders Superchargers (ook een mooie tip, maar dat is geen Shield game) maakte deze game echter goed toegankelijk voor onze kleine man, en je merkt wel dat een beetje extra uitdaging boven het typische ‘win de race’ hem goed bezig houdt.

Besides, veel flashy kleurtjes, doet het altijd goed. Oh, en ook prima voor de ouders hoor, het is zeker geen game die je even verslaat als je het moeilijkheidsniveau op krikt.


Red Ball 4 (Android, Gratis)


Ook deze game kwam op de radar omdat hij direct op het startscherm van de Shield werd gesuggereerd, en praktisch alleen al daarmee ‘zijn nieuwe leukste game’ was. In deze recht-toe-recht-aan platformer met een soort Angry-Bird cartoon gevoel rol je je balletje door tig verschillende levels. Een kleine training voor het geduld van onze kleine, want waar de eerste levels heel simpel zijn en kids vrij eenvoudig wat basics laten ontdekken zijn de latere levels een pittige uitdaging wat betreft timing en richtingsgevoel. Wel een goede controller-trainer, plus de nodige uurtjes passeerden voor we het door hadden.Mini Ninjas (Gratis bij Shield)


Hm, ik herken een trend: Games die vrij snel in het zicht komen zodra je de Shield in gebruik neemt. Mini Ninjas is een andere game die bij de Shield zit inbegrepen. Persoonlijk vind ik de game wat leeg ogen, zeker vergeleken met iets als Skylanders waar deze gameplay best wel wat op lijkt die veel kleurrijker is met veel mooiere characters, maar een Ninja die een soort aparte vogels moet vechten en een raar hoofddeksels heeft tegen archers ligt bij de kleine kennelijk toch goed. Daarbij is een wereld met weinig opvallende elementen wel begrijpelijk als je kind geen fanatieke gamer zou zijn. Hij vindt em leuk in elk geval, dus wat heb ik dan te zeggen eh.


Fornite (Gratis)


Onze Luka vind Fortnite nu ook al fantastisch, al is die net wat te pittig om zelf serieus te spelen met zijn 5 jaar. De skins pakken de aandacht wel, niet geheel toevallig het verdienmodel van deze mega kaskraken die zichzelf in de basis gratis noemt. Waarom staat Fornite dan in deze lijst? Omdat onze geadopteerde Jochem (ca 8 en een half) echt een enorme Fortnite fan is. Hij heeft nog wel een beetje moeite met het winnen van potjes, het echte PCMR leven moeten we hem nog aanleren maar hij heeft het in elk geval heel erg naar zijn zin en meedoen is belangrijker dan winnen toch? Fortnite is in elk geval lekker speelbaar, zeker met die Corsair Lapboard constructie met toetsenbord op de bank.


Co-op is leuk, maar dit soort momentjes zijn toch ook wel erggg relaxed…

Afsluitend


De kleine wil maar al te graag zelf een videotje maken, maar met de Shield nog een dagje of twee in de kerst aanbieding wilde ik daar, of de complete review, niet op wachten. Normaal 229, nu nog even 189, dus als je je toch al geneigd voelde zo’n Shield te halen is dit wel het moment.

Lang verhaal kort: we hebben hem nog maar een paar weken, maar het is echt een verdomd leuk ding. Top media speler (zie deel 1), leuke console slash game streamer (zie deel 2), en met vrouw en kind dolblij weet ik eigenlijk wel genoeg. Typisch zo’n dingetje ‘had ik eigenlijk eerder moeten doen’.

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons:
In onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)
YouTubeEnkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.