550,600

ProductwebsiteEnige tijd geleden had ik een review gepost van de NZXT Kraken X60 processorkoeler, daar vertelde ik al dat ik een leuke nieuwe high-end build in de planning had staan. Omdat ik enkele dagen de tijd had om met de case en de koeler te ‘spelen’ alvorens het geheel compleet afgeleverd zou hoeven worden heb ik uiteraard mijn best gedaan er reviewtjes van te maken.

De case in kwestie is de NZXT H630, een recente case van NZXT, het bedrijf wat toch voornamelijk bekend staat om zijn relatief flashy Phantom behuizingen (naast natuurlijk andere accessoires op het gebied van koeling en fan-control). Ze hebben echter ook wat ‘strakkere’ kasten in het assortiment, waaronder dus de H630. Met een prijskaartje van iets meer dan 130 euro speelt deze in de bovenste regionen van de markt, en dus zijn mijn verwachtingen ook zeker hoog.

De H630 probeert in dat segment z’n mannetje te staan met een stevige en zware stalen constructie in alle panelen (dus ook aan de voorkant), geluidsdemping, extreme inbouwmogelijkheden voor componenten en waterkoeling, en nog enkele leuke andere zaken waar ik in deze review op terug ga komen.

Waarom in dit geval voor deze case gekozen? Ik had hem stiekem al eerder gezien, en z’n uitstraling overtuigde direct. Echter in veel builds is er geen ruimte in het budget voor dergelijke cases, dus het was even wachten op de gelegenheid om er mee aan de slag te gaan.

Verder vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.