De specificaties van de NZXT website:

591,844

De H630 is leverbaar in zowel zwart als wit, deze review gaat over de zwarte variant. Je zou bijna over de afmetingen heen kijken, maar vergis je niet, de H630 is een erg grote en imposante case. Het staal aan alle kanten en z’n flinke dimensies doen 14 kilo nog niet eens zo extreem klinken, al is het toch een aardig gewicht om te tillen. Dat je er alles van ITX tot en met XL-ATX en EATX in kwijt kan komt natuurlijk niet als een verrassing.

Alhoewel externe 5.25” meer en meer uit de gratie raken (zo heeft de nieuwe NZXT H440 er bijvoorbeeld geen), gebruiken veel mensen nog altijd opticals en fan-controllers, en de H630 heeft dan ook nog 2x 5.25” bays voor op.

Binnen in is ruimte voor 2 SSDs achter het moederbord, en daar naast 8 HDDs in de 3 volledig modulaire HDD drive cages. Uiteraard kan je ook kiezen om nog meer 2.5” drives in die cages te plaatsen.

Wat betreft koeling is de H630 extreem ruim voorzien, ik ken in elk geval geen koeling setups die er niet in zouden passen. De specificaties voor cooling en radiators spreken voor zich, dus ik zal er nu niet te ver op in gaan, maar je kan dus bijvoorbeeld eenvoudig 2x 360mm radiators plaatsen mocht je dat willen. Gezien het echt een flinke case is is er veel ruimte voor grotere ventilatoren in praktisch alle locaties. Opvallender zijn de “HDD Pivot” ventilator locaties, 2 interne ventilatoren die je een beetje kunt richten, deze komen straks natuurlijk nog in beeld. Standaard krijg je in elk geval een 140mm ventilator achter, en een 200mm ventilator voor meegeleverd.

De cpu koeler mag een maximum hoogte hebben van 190mm, oftewel dat is absoluut geen beperking. Grafische kaarten tot 354mm passen met alle HDD bays aanwezig, en alhoewel je dus nog meer ruimte kan maken door de bays te verwijderen, zie ik momenteel geen kaarten op de markt die zelfs maar in de buurt van de 354mm komen. Met 27mm aan ruimte voor kabel management moet ook het wegwerken van de kabels een eitje worden.

Naast de gebruikelijk aansluitingen op het frontpanel, waar onder audio, 2x USB 2.0 en 2x USB 3.0, vinden we ook een SD kaart lezer, wat een leuke extra is en van mij op alle cases de standaard mag worden. Een minder voorkomende specificatie is de I/O panel LED, met een aan/uit schakelaar op het frontpanel. Deze LED verlicht je aansluitingen op de achterkant van je case, voor eenvoudig de juiste aansluitingen te vinden. Een feature die ik nog niet eerder had gezien, maar aardig is het zeker.

Niet in de specificaties af te lezen, maar wel vermeld onder ‘features’ op de site en ook zeker een belangrijk element, is de geluidsdemping op de panelen van de case om een stillere ervaring te geven.

Indrukwekkende specificaties dus.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.