Een forse koeler komt natuurlijk in een forse doos. Ziet er gewoon netjes uit, en zit natuurlijk veilig verpakt.

600,469

600,427

600,396

Alles op tafel gezet geeft mij een hele mooie eerste indruk. Alles ziet er keurig uit. Het lijkt op het eerste gezicht allemaal best fors, wat je op de foto wellicht niet zo goed ziet. De schroefjes zitten netjes in individueele zakjes verpakt, de handleiding is duidelijk en keurig gesplitst in een Intel en AMD kant, je ziet ook de backplate en mounting ring voor Intel en AMD, en je krijgt een cd’tje met de benodigde software.

600,333

Even naar de losse onderdelen kijken. De radiator heeft zoals alle closed-loop-koelers uiteraard de slangen en pomp er aan zitten. Op de foto lijkt hij wellicht niet zo fors, maar met 280mm is het een aardig blok om te zien. Heel dik is hij overigens niet. De aansluitingen voelen lekker stevig, en de slangen zijn opvallend flexibel, het rubber is opvallend meer buigbaar dan de plastic slangen die je soms ziet. (Let overigens niet op de autosleutel onder de onderste slang, moest hem toch op één of andere manier rechtop laten staan)

600,498

600,650

600,375

600,494

600,313

Aan de andere kant van de slangen vinden we de het contactblok met de cpu, wat uiteraard van koper is, met daar binnen in de pomp. De ring en de letters NZXT zullen straks op gaan lichten. Het blok is aan de platte kant, wat natuurlijk geen kwaad kan, en komt met een plastic kapje uit de doos om de reeds aanwezige koelpasta te beschermen. In tegenstelling tot wat ik vaak zie zit de pasta er dus van te voren op. Veel bouwers gebruiken koelpasta verkeerd (vaak gebruikt men te veel), dus op zich een leuk idee voor de gemiddelde consument. Uiteraard bij iemand die hem later wil verplaatsen moet je dan zelf extra koelpasta regelen.

600,562

600,560

600,603

De ventilatoren zien er keurig uit, zwart frame, witte blades, geen poespas, lekker strak dus.

600,354

De backplates en passende mounting ringen. Links Intel, rechts AMD.

600,606

Alle kabels zien er keurig zwart gesleeved uit, ook die van de ventilatoren overigens. Je ziet hier van links naar rechts de USB connector waarmee de Kraken verbinding maakt met de software, de SATA power connector voor stroom, de 4x 4pin fan aansluitingen waar je dus 4 ventilatoren op de ingebouwde fancontroller kan aansluiten, en de 3pin connector voor de pomp om de pomp op je moederbord te zetten.

600,417

Positieve eerste indrukken. Alles ziet er degelijk en stevig uit, voelt goed aan, en zoals ik ook hoopte ziet het er vooral ook mooi uit.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments