Review: Phanteks Mini XL
Productpagina @ Phanteks


Elke Phanteks behuizing die mij de laatste jaren passeerde wist mij te overtuigen op gebied van bouwkwaliteit, prijs-prestatieverhouding, slim interieur en aandacht voor details. De originele Enthoo Primo was overduidelijk ontworpen voor liefhebbers van extreme waterkoeling, maar gaandeweg zagen we ze in het mainstream segment stappen en zelfs in meer design-georiënteerde behuizingen zoals de Evolv series. Ze leken weinig fout te kunnen doen, want keer op keer leken de ontwerpers een bijzonder goed oog te hebben voor wat de gebruikerservaring echt ten goede komt, en ook wat uitstraling betreft hoorde ik de Nederlandse (en Belgische) liefhebbers zich ook vooral positief uiten. Wellicht ook niet heel vreemd gezien het ontwerp ook in ons kikkerlandje plaats vindt.

De behuizing van vandaag lijkt in eerste instantie aardig op eerder uitgekomen Enthoo behuizingen, maar we gaan toch echt kijken naar een opvallende stap van Phanteks: De Phanteks Enthoo Mini XL is namelijk geen grote ATX toren, maar een behuizing om een Micro-ATX met een Mini-ITX systeem te combineren in één. Dat gaan we vandaag dan ook doen niet enkel met die behuizing, maar met behulp van enkele bijpassende extra’s. Twee systemen combineren heeft tenslotte wat voeten in de aarde, en Phanteks zou Phanteks niet zijn als ze daar niet over na zouden denken en met oplossingen waren gekomen.

De Phanteks Enthoo Mini XL komt in een basisversie met adviesprijs van 169 euro (dit betreft dan enkel de Micro-ATX optie) en in een DS versie van 225 euro waarbij je de kast krijgt met montagekit voor het tweede ITX systeem, extra I/O panel voor je tweede systeem, en de power splitter die we vandaag ook gaan bekijken.

250250250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments