[PR] ASUS ROG’s Strix 43″ XG43UQ-monitor vanaf mei verkrijgbaar


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

TAIPEI, Taiwan, 23 maart 2021 – ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag aangekondigd dat de Strix XG43UQ, ’s werelds eerste HDMI® 2.1 gaming-monitor, in mei beschikbaar zal zijn. De Strix XG43UQ is voorzien van een 43 inch 4K-paneel met een verversingsfrequentie tot 144Hz en 1ms responstijd (MPRT). Met de HDMI 2.1-poort kunnen gamers genieten van 4K 120 Hz-gameplay op de nieuwste consoles. De toepassing van AMD FreeSync ™ Premium Pro-technologie zorgt voor vloeiende HDR-beelden met een lage latentie, terwijl ASUS Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB Sync) gelijktijdig werkt met technologie met variabele verversingssnelheid om smearing en bewegingsonscherpte te elimineren, voor vloeiende en responsieve gameplay. De Strix XG43UQ heeft een maximale helderheid van 1000 nits – meer dan drie keer die van OLED-tv’s. De monitor heeft een tweekleurige zwart-witte afwerking met een geheel witte achterkant en is voorzien van Aura Sync-verlichtingstechnologie voor gesynchroniseerde lichteffecten met andere Aura-compatibele componenten en randapparatuur.

Supergladde, levensechte beelden
De 43-inch Strix XG43UQ is voorzien van een 144 Hz, 4K (3840 x 2160) paneel en AMD FreeSync Premium Pro-technologie om ‘supersmooth’ beelden te leveren met maximaal 144 frames per seconde. Hij is ook uitgerust met ASUS ELMB Sync, waardoor ELMB en variabele vernieuwingsfrequentie-technologieën gelijktijdig kunnen werken om ghosting en tearing te elimineren, voor scherpe gaming-beelden met hoge framesnelheden.
Bovendien zorgt de High Dynamic Range-technologie met DisplayHDR ™ 1000-certificering en het professionele 90% DCI P3-kleurengamma voor uitzonderlijk contrast en kleuren voor levensechte beelden.

Gamen van de volgende generatie met HDMI 2.1
Naast het aanbieden van verbazingwekkende 4K 120 Hz gaming op de nieuwste consoles via HDMI 2.1, bevat de Strix XG43UQ een Auto Low-Latency-modus om inputvertraging te verminderen, met minder dan de helft van de inputlatentie van 4K-tv’s. Hij heeft ook variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) -technologie om tearing en framerate stotteren te verminderen, en het maakt gebruik van Display Stream Compression-technologie om ultra-high-definition video over een enkele high-speed interface te transporteren zonder merkbaar verlies van videokwaliteit.

Antiverblindingspaneel en rijke connectiviteit
Het antireflectiepaneel maakt het gemakkelijker om te zien wat er op het scherm wordt weergegeven in heldere omgevingen, waardoor een betere kijkervaring mogelijk is bij het kijken naar films of het spelen van games. De Strix XG43UQ bevat een scala aan connectiviteitsopties zoals USB 3.0, HDMI 2.1 en 2.0, DisplayPort 1.4, audio line-in en een koptelefoonaansluiting. Het heeft ook een meegeleverde afstandsbediening waarmee gebruikers de weergave-instellingen eenvoudig kunnen aanpassen.

Einde persbericht

Eerder verscheen deze monitor al in diverse webshops waar deze een omgerekende vraagprijs van ongeveer €1600 mee kreeg, dit betrof een pre-order, de monitor komt pas vanaf mei verkrijgbaar.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.