[PR] MSI lanceert de Clutch GM41 lichtgewicht gamingmuis


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI, een toonaangevend wereldwijd computermerk voor gamers, kondigt met trots de CLUTCH GM41 LIGHTWEIGHT WIRELESS gamingmuis aan. Dit is onze eerste poging om een ​​lichtgewicht draadloze gamingmuis te produceren die, zoals de naamgenoot suggereert, is gemaakt van lichtgewicht materialen met draadloze mogelijkheden die geschikt zijn voor competitief gamen. Dergelijke muizen zijn de laatste tijd populair geworden, vooral onder competitieve FPS-gamers die zeer behendige muizen willen die niet worden gehinderd door weerstand van een kabel.

Deze productlancering volgt op onze bedrade CLUTCH GM41 die werd uitgebracht in februari 2021. De nieuw aangekondigde draadloze versie heeft hetzelfde symmetrische ontwerp, hetzelfde lichtgewicht plastic materiaal en biedt dezelfde functies binnen een indrukwekkend gewicht van 74 g, inclusief de ingebouwde batterij. PTFE-skates onder de muis glijden soepel over oppervlakken en rubberen zijgrepen zorgen voor een stevige grip in de hand. De nieuwste 2.4G draadloze technologie is ingebouwd om de transmissielatentie te verminderen tot slechts 1 ms, wat resulteert in een reactievermogen dat bijna 10 keer sneller is dan de typische draadloze muis op de markt.

De batterij gaat tot 80 uur mee als deze volledig is opgeladen. Volledig opladen van 0% tot 100% duurt 90 minuten, maar gamers die snel moeten terugkeren naar het spel, kunnen de muis 10 minuten opladen om tot 9 uur batterijduur te krijgen. Als alternatief kunnen gamers blijven spelen door de meegeleverde USB-kabel rechtstreeks in de muis te steken. De levensduur van de meegeleverde batterij kan variëren afhankelijk van het gebruik en de omgevingsomstandigheden.

De CLUTCH GM41 LIGHTWEIGHT WIRELESS is gebouwd rond een PIXART PAW-3370-sensor met een gevoeligheid van 20.000 DPI en bewegingsregistratie van 400 IPS. Aan de onderkant van de muis bevindt zich ook een DPI-schakelaar om het gewicht te verminderen. Om DPI-bedieningselementen in het midden bovenaan de muis te plaatsen, zijn extra schakelingen en materiaal nodig. Onder de linker- en rechterknoppen bevinden zich duurzame OMRON-schakelaars die meer dan 60 miljoen klikken meegaan. MSI Dragon Center-software wordt ondersteund en kan worden gebruikt om verschillende muisinstellingen aan te passen, inclusief de RGB-verlichting.

Inbegrepen bij de muis is een USB-dongle, een speciaal oplaadstation en een extra FRIXION GRATIS KABEL voor bekabeld gamen. Op de muis is een verzonken kanaal waar een USB-kabel direct in kan worden aangesloten, of de USB-dongle in opgeborgen kan worden.

De CLUTCH GM41 LIGHTWEIGHT WIRELESS is onmiddellijk beschikbaar voor ongeveer 80 euro in de meeste wereldwijde MSI-regio’s.

Check ook gelijk onze review!Bronnen: MSI (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.