Prijs MSI RX 6900 XT GAMING X TRIO verschenen


Nadat MSI eerder deze week de Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO grafische kaart had aangekondigd, is er inmiddels een prijs van dit model verschenen in een Duitse webshop, genaamd Proshop.de, ontdekt door Videocardz.com. Inmiddels zijn de prijs en beschikbaarheid verwijderd van de pagina, al werd hier wel een prijs genoemd van maar liefst €1699.

Later verscheen de RX 6900 XT Gaming X Trio van MSI ook bij de Nederlandse retailer Megekko, waar deze zelfs op voorraad zou zijn, met ook een vraagprijs van bijna 1700 euro. Inmiddels is deze nog steeds te bestellen.

De grafische kaart zal, net als andere RX 6900 XT kaarten, beschikken over 80 Compute Unit’s (CU’s), 16GB aan GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. De kloksnelheid van dit specifieke exemplaar bedraagt 2105 MHz met een boost tot 2340 MHz. Hiermee liggen de kloksnelheden hoger dan bij de eerder aangekondigde MSI RX 6900 XT Gaming Trio, welke het met respectievelijk 2015 MHz en 2250 MHz moet stellen.


Uiteraard zal de MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO ondersteund worden door zowel MSI Afterburner als MSI Dragon Center. Hoeveel de nieuwe GPU gaat kosten heeft MSI nog niet bekend gemaakt. Omdat de kaart inmiddels te bestellen is voor €1699 is het aannemelijk dat dit ook de echte prijs zal zijn.Bronnen: MSI, Proshop.de via Videocardz.com, Megekko

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.