Prijzen RTX 3080 20GB verschijnen online


In een Youtube-video zijn prijzen verschenen van de nieuwe RTX 3080 20GB-variant. Deze versie zal later verkrijgbaar komen dan de recent aangekondigde RTX 3080 met 10GB.

Zo wordt er in de video van Moore’s Law Is Dead meerdere details besproken over de verschillende RTX-modellen van de nieuwe generatie. Eerder waren er al geruchten dat er een 20GB-versie uit zou komen van de RTX 3080, en door Gigabyte is dat ook bevestigd.

Door de Youtuber, welke vaker met nieuwe informatie komt omtrent nieuwe hardware, wordt er onder andere genoemd dat de nieuwe variant enkel als custom videokaart verkrijgbaar zal komen, en niet als Founders Edition.

De 20GB-versie van de NVIDIA GeForce RTX 3080 zal een adviesprijs krijgen welke begint bij $850, maar op kan lopen tot $1000 voor de luxere versies. Momenteel kost de 10GB-versie van de RTX 3080 minstens €700, al kampen deze kaarten met grote leverproblemen op het moment.Bronnen: Moore’s Law Is Dead

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.