Productpagina @ Raijintek


Weer tijd voor een behuizing van dat merk waar ik toch elke keer stiekem even de spelling van check: Raijintek. Rai-jin-tek, zo lastig is het toch niet zou je denken. Ook Raijintek komt met een kubus behuizing naar de markt: De Aeneas. Ik heb de laatste maanden flink wat kubusbehuizingen onder handen genomen, en in een aantal opzichten zie je dan ook wel herkenbare elementen in de verschillende producten terug. Sterker nog, sommige behuizingen van verschillende merken hebben duidelijk dezelfde OEM voor het frame, een voorbeeld: De Aerocool DS Cube (en nog wat Aerocool’s), Xigmatek Aquila en de Deepcool Steam Castle komen deels uit dezelfde fabriek rollen. Nu is er niets mis mee als een fabrikant het wiel niet opnieuw wil uitvinden, maar voor ons is het natuurlijk leuk als er af en toe wat verandering in zit.

Één ding wat vlot op viel was dat de Aeneas wel zeker wat nieuws brengt. Niet alleen is hij leverbaar in een zwarte en witte variant, je kan ook kiezen voor een gesloten of windowed uitvoering. Daarnaast krijg je voor 80 euro (85 euro voor de window versie) een behuizing met mar liefst vier standaard ventilatoren en een LED feature, en is de indeling toch net even anders. Nu is om en nabij de 80 euro een beetje de standaard kubus prijs geworden, maar LED strips en een bak ventilatoren is zeker geen standaard verhaal. Klinkt bijna ‘too good to be true’ dus?

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.