Uiteraard kan je alle kanten op met het inbouwen. Wanneer je voor een grote luchtkoeler gaat kan je de tray voor het moederbord dus verwijderen, maar in dit geval ga ik voor een 240mm AIO waterkoeler: De CM Nepton 240M. Overigens heeft Raijintek een leuke 240mm waterkoeler in het assortiment met doorzichtige tubing en kleurstoffen inbegrepen, maar daar heb ik helaas zelf (nog) geen ervaring mee. Als je kiest voor een watergekoelde oplossing als deze kan je dit voorin de behuizing plaatsen (let dan wel op dat je niet voor dikkere radiatoren gaat, dan loop je tegen de tray aan), of bovenin. Bovenin heeft de voorkeur voor de airflow (Voor intake, achter en boven outtake maakt een mooie combinatie), maar dit weerhoud je vervolgens wel van het plaatsen van een optische drive. In dit geval heb ik daarvoor gekozen en moet je dus de 5.25” en 3.5” brackets verwijderen om plaats te maken voor de AIO.




Hoewel dit een mATX moederbord is in de lengte is hij slechts even breed als een mITX bordje. Gelukkig zitten hiervoor, net als voor mITX bordjes dus, dus extra gaten voor kabelmanagement die wederom netjes zijn gevuld met rubberen grommets. De extra risers die wel goudkleurig zijn zijn uiteraard te verwijderen. De voeding gaat er op z’n zij in. Je zou hem kunnen omdraaien, maar gezien er daar een gefilterde intake op het zijpaneel zit is er weinig reden dat te doen. Zowel 3.5” (toolless) als 2.5” drives (met schroefjes) gaan in dezelfde brackets. De brackets voelen wat dun en iets te flexibel aan, maar eenmaal op hun plek houdt een 3.5” drive zichzelf goed vast. 2.5” HDD’s kunnen hierdoor wat bewegen, wat niet ideaal is. Aan de andere kant, SSD’s zijn niet gevoelig voor bewegingen, en er is weinig reden een 2.5” mechanische drive te gebruiken in deze case.







Als laatste nog een dikke GPU er in, en klaar. Nu heb ik gekozen voor een gesloten variant dus hoef ik kabelmanagement niet heel nauw te houden, maar zoals je op de foto kan zien zie je zelfs zonder aandacht (De foto’s zijn pre-kabel-aandacht!) al praktisch geen kabels meer. Met een klein beetje liefde zorg je in een paar minuten voor een strakke build. Punten voor presentatie dus! Wel is het aan te raden te kiezen voor een moederbord met zo veel mogelijk aansluitingen aan de zijkant, en niet aan de ‘onderkant’ van het bord. In dat geval maak je het namelijk wat lastiger om de kabels helemaal uit het zicht te houden, de windowed Aeneas heeft tenslotte een praktisch geheel doorzichtig zijpaneel. Overigens is er hier en daar ruimte genoeg tussen de hardware in, dus een SSD kan je zo ergens tussen verbergen om 4x 3.5” drives kwijt te kunnen.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.