Productpagina @ Raijintek.comDe kans deed zich voor om ruim voor de officiële release met de nieuwe Rajintek Agos aan de slag te gaan, en zo’n scoop zeg je als pc enthousiast natuurlijk geen nee tegen. Inmiddels heb ik de Agos enkele weken in huis en hem dus goed aan de tand kunnen voelen, en met de release in zicht is het een mooi moment om die ervaringen te delen.

De Raijintek Agos is dus vers van de pers, en is tevens de eerste behuizing die Raijintek op de markt brengt. Hoewel het een jong merk is (Sinds 2013 op de markt) hebben ze grootse plannen, zoals ze op Computex lieten zien met een vloedgolf aan nieuwe producten in de pijplijn. Het grootste deel van hun assortiment zijn producten op het gebied van koeling, en het komt dan niet als verrassing dat de Agos een behuizing is met een focus op koelmogelijkheden.

De Agos is een ATX toren, die zowel in het zwart als wit leverbaar is, waarbij de witte versie ook deels zwart is van voren (een voordeel bij gebruik van ‘standaard’ zwarte optical drives of fancontrollers). Zelf zal ik met de geheel zwarte variant aan de slag gaan. Beide varianten zullen eind Juli leverbaar worden en komen met een adviesprijs van € 49,90. In de regel vallen de prijzen bij de Nederlandse webshops enkele euro’s lager dan de adviesprijzen uit. (Inmiddels zijn ze op CaseKing.de verschenen met een prijs van 49.90 en een verwachte datum van 31 Juli)

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.