Geen review zonder beestje bouwen. Omdat het een standaard opgebouwde ATX toren is is het bouwen niet lastig, maar ook niet zo heel spannend om stap voor stap te laten zien. Vandaar dan ook de keuze om enkel de noemenswaardige puntjes in beeld te brengen.

Voor de installatie van de serieuzere aftermarket koelers ontbreekt de uitsparing voor backplates niet.


ATX bordje gaat er uiteraard eenvoudig in, en de voeding schuiven we zo onderin de behuizing, de rubberen voetjes onder de voeding zijn een mooie extra om een beetje meer te dempen. Je ziet hier ook dat de plaatjes van de expansie sloten met duimschroeven zijn uitgevoerd.


3.5” HDDs gaan eenvoudig tool-less in de trays. Deze Plextor M6S SSD moest natuurlijk wel even met schroefjes worden vastgezet, en een pc zonder SSD kan anno 2014 natuurlijk niet meer.



Na het terugplaatsen van de trays zie je nog maar weinig van je drives, het is in elk geval weer eens net even anders om te zien.


Er lijkt enige onduidelijkheid te zijn over de maximale hoogte van de cpu koeler. Niet heel vreemd gezien deze specificaties vaak het zekere voor het onzekere nemen. Zo zou de Raijintek Nemesis, het topmodel van Raijintek met een hoogte van 166mm, volgens de specificaties –net- niet moeten passen, echter had ik reeds een build gezien van een ander waarin hij wel gewoon (net aan) paste. Een leuke optie dus voor een build waarbij een stevige tower koeler gewenst is, en het blijft altijd leuk om je onderdelen van een bepaald merk een beetje te matchen. Het lukte mij zelfs om een koeler te plaatsen met een hoogte van 171mm, al vereiste dat wel dat ik gebruik maakte van ultra-LP geheugen, en was dat dus geen echte ideale oplossing. Maar de 166mm hoge Raijintek Nemesis past dus wel, en de specificatie van 165mm lijkt verder dan ook een prima richtlijn om verder aan vast te houden waarbij je je geen zorgen hoeft te maken.



Met 6mm buiten de specs wordt het wel heeel krap om de koeler te doen passen.

Hoewel voor deze GPU het verwijderen van de drive-cage niet nodig was blijft het een verbetering van de airflow. Tenminste, als je aan 3 HDDs/SSDs genoeg hebt uiteraard. Het begint een leuke build te worden, en de Agos ziet er met een zwart/wit kleurstelling toch wel erg goed uit.




Een puntje bij veel behuizingen in het goedkopere segment (waar een behuizing van <=50 euro toch onder valt) is een gebrek aan kabelmanagement. Hoewel de ruimte bij de niet-heel-brede Agos niet heel extreem is in vergelijking met high-end behuizingen, is de aanwezige ruimte meer dan voldoende om kabels vlot en netjes weg te werken. Enkel opletten dat je niet te veel andere kabels over de dikke voeding power kabel naar het moederbord kruist, en voor de rest is het een eitje. [img]http://www.techtesters.eu/pic/RAI-AGOS/601.JPG[/img]

De vele oogjes voor kabelbinders vallen op zijn een fijne hulp, al was het zelfs zonder de binders al kinderlijk eenvoudig om deze build er netjes uit te doen zien en kon het zijpaneel zonder moeite er terug op. De setup was nog niet helemaal af, dus een kabeltje of 2 ontbraken nog (vandaar dus ook nog geen tie-wraps), maar met een vergelijkbare (Single GPU, 1-3 HDDs) build zal je zonder zorgen in een korte tijd een mooi resultaat bereiken. Zelfs een SLI of Crossfire build moet met minimale aandacht prima te doen zijn.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.