ROCCAT Software mag je normaliter tot de betere rekenen in het rijtje met o.a. Logitech, Corsair en Razer, maar gelukkig zonder de verplichting in te loggen zoals de laatstgenoemde. De nieuwe Swarm software is prettig omdat je nog maar één pakket hebt om je hardware in te beheren, in plaats van een tool voor elk stukje ROCCAT hardware. De software ziet er strak uit en is prettig te bedienen. Macro’s of andere functies aan knoppen toewijzen is een eitje, en vooral de nieuwe list-view is erg prettig om te zien wat je allemaal hebt ingesteld. Zeker met de easy-shift feature, waarmee je eenvoudig een tweede actie aan elke toets kan toewijzen (Caps Lock is standaard de Easy-Shift, maar die kan je wijzigen), regel je eenvoudig tig extra acties.
Verlichting kan je aanpassen met een handje vol presets, of geheel naar eigen wens instellen. Zoals ROCCAT tig specifieke game-macro’s van te voren klaar zet om aan het gros van de wensen te voldoen doen ze dat ook bij de verlichting, door bijvoorbeeld als LED-presets te hebben voor FPS gamers, of specifieke games als LoL. Per-key is leuk maar kost tijd, en op deze manier heb je snel een instelling voor je favoriete game. Uiteraard vervolgens op te slaan in één van de profielen.Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.