RTX 3090 met 8K-gaming getoond


In een Youtubevideo is de nieuwe GeForce RTX 3090 in-game te zien. Bij deze video wordt de nieuwe videokaart met 8K-gaming getest, en is te zien dat de RTX 3090 hier goed bij presteert.

Officieel wordt de RTX 3090 van Nvidia op 24 september geïntroduceerd, alleen één dag eerder laat Linus Tech Tips alvast een video zien waarin deze nieuwe videokaart getest wordt. In de video is het reference design te zien van Nvidia in combinatie met een LG Signature ZX 88-inch tv, welke gaming op 8K met G-Sync ondersteunt. Hoewel er geen framerate in de video te zien is, is het wel duidelijk dat de 3090 goed presteert.

Op 24 september wordt de RTX 3090 officieel aangekondigd, verwacht wordt dat de vanafprijs van deze nieuwe grafische kaart rond de €1500 zal liggen.

Mocht je meer willen weten over de RTX 3080, het kleine broertje van de 3090, check dan onze review.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.