Samsung presenteert DDR5 512GB-geheugenmodule


Samsung heeft bekend gemaakt te werken aan een 512GB-geheugenmodule gebaseerd op DDR5. Volgens het merk levert deze nieuwe standaard twee keer de prestaties van DDR4, waarmee tot 7200 Mbps (megabits per seconde) behaald kan worden. Hierdoor zou deze nieuwe standaard erg geschikt zijn voor het draaien van kunstmatige intelligentie, machine learning en gegevensanalyse.

Door het gebruiken van TSB-technologie is Samsung in staat acht lagen 16Gb-chips op elkaar te plaatsen, om uiteindelijk geheugenmodules tot 512GB te realiseren.

Eerder werd er al bekend gemaakt dat onder andere TeamGroup bezig zou zijn met het produceren van DDR5-geheugen, waarvan de eerste modules reeds naar moederbord-fabrikanten verzonden zouden zijn. Wanneer Samsung deze modules precies uit gaat brengen is nog niet bekend, wel zijn deze al naar diverse fabrikanten verzonden voor het realiseren van compatible moederborden.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.