“Samsungs PCIe 5.0-SSD behaalt snelheden tot bijna 14GB/s”


Samsungs nieuwe PCIe 5.0 PM1743-SSD is getest door de ‘Chief Performance Strategist’ van Intel, waarbij ook de eerste resultaten gedeeld zijn. Deze pas onthulde SSD maakt als een van de eerste gebruik van de nieuwe PCIe 5.0-interface, waarmee volgens Ryans test de schijf snelheden tot zo’n 13.8GB/s behaalde. Ter vergelijking, een PCIe 4.0-SSD welke in hetzelfde systeem getest werd ging maar tot zo’n 7GB/s, een verdubbeling in performance dus.

Samsung heeft bekendgemaakt in het eerste kwartaal van 2022 te starten met de massaproductie van de PM1743-SSD. Het is nog niet bekend voor welke prijs deze schijf verkrijgbaar zal zijn, al is de kans erg groot dat hij enorm prijzig gaat worden. Tegen die tijd zullen PCIe 4.0-schijven moeten voldoen.Bronnen: Ryan Shrout

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.