Review: SanDiskUltra II 480GB & SSD Plus 120GB
Productpagina @ SanDisk


Vandaag mogen we weer een productcategorie bijtellen aan de review-lijst: Solid State Drives. Waar de rappe ontwikkeling van processoren en werkgeheugen op gebied van prestaties ogenschijnlijk weinig hebben toegevoegd de laatste jaren, of in elk geval niet zo veel als vroeger en zeker voor de meeste consumenten, hebben SSD’s de gevoelssnelheid van computers de laatste jaren echt een enorme boost gegeven. In de jaren dat deze producten voor consumenten beschikbaar kwamen betaalde je eenvoudig honderden euro’s voor een schijf nipt groot genoeg voor je operating system, maar tegenwoordig zijn we bijna op het punt beland dat je er één gratis krijgt bij twee pakken wasmiddel.

Wellicht is dat nog iets te optimistisch, maar het scheelt niet veel getuige één van de twee producten in deze review: de minder dan 45 euro kostende SanDisk SSD Plus 120GB. De grotere 480GB uitvoering van de SanDisk Ultra II kost met een prijs vanaf ca 135 euro uiteraard meer, maar is ook één van de goedkoopste modellen op de markt in die opslaggrootte, en daar opvallend genoeg niet duurder dan de lager gepositioneerde SSD Plus 480GB.

Waar de lijst aan geteste processorkoelers inmiddels aardig begint op te lopen brengt een nieuwe categorie altijd de uitdaging mee van het vinden van voldoende vergelijking. Op dit moment komt enkel de 250GB Crucial BX100 de concurrentie aan, maar de komende periode zullen er absoluut meer SSD’s worden toegevoegd. Ook aan de opzet van SSD reviews zal dan nog wel wat worden gesleuteld en nog belangrijker: het zal ook zeker worden ingekort.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.