Review: Scythe Ashura

Productpagina @ Scythe-eu.com
Prijzen & Levertijden @ Hardware.info
Prijzen & Levertijden @ Tweakers.net


Hoewel Scythe vooral bekend is van de Mugen-serie en de vele low-profile koeloplossingen, heeft het merk ook nog een aantal modellen boven de Mugen gepositioneerd. De Ashura is daar een voorbeeld van en is inmiddels al weer een jaartje op de markt. Onlangs hebben ze ook de Mugen Max aan het assortiment toegevoegd. Beide hebben een prijskaartje van ca 40 euro (iets minder wanneer je de verzendkosten kan splitten met andere componenten), waarmee ze dus amper duurder zijn dan hun Mugen broertjes, maar wel een tikkie groter. Gezien het nu toch echt tijd was het laatste S775 systeem in huis te vervangen kwam er een nieuw processortje bij, en ging ik op zoek naar een beetje betaalbare oplossing die tevens in de nieuwe SilverStone Raven RV05 zou passen.

Het zou de Mugen Max of de Ashura worden, waarbij we de optie open hielden om er later een tweede ventilator bij te hangen. Het onderlinge verschil vond ik lastig om te beoordelen: Beide spelen in op de vraag naar koelers welke te combineren zijn met hoger types geheugen, en ook benodigde hoogte in de behuizing is gelijk. Hoewel het koelblok iets anders oogt, gebruiken ze dezelfde ventilator, en was het voor mij dus even lastig kiezen welke het zou gaan worden. Uiteindelijk was het de uitstraling van de top-cover van de Ashura die die doorslag gaf, en was een nieuw reviewtje een feit.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.