Productpagina @ Scythe Europe
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netScythe is geen onbekende op de Nederlandse (en Belgische) markt, met een reputatie van goed presterende en scherp geprijsde processorkoelers, en een mooie selectie aan zowel krachtige als zeer stille (en betaalbare) ventilatoren. Ook de fancontrollers staan in de regel erg goed aangeschreven, dus toen ik op zoek ging naar een mooie nieuwe fancontroller was een kijkje op de website van Scythe een logische stap. Scythe bleek net twee nieuwe fancontrollers op de markt gebracht te hebben, de Kaze Chrono met opvallend grote pixels, en de Kaze Master Flat II.

De Kaze Master Flat II maakte op de stock foto’s al een zeer luxe en elegante indruk, en ik kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan dus de keuze was gemaakt. Zoals de naam al doet vermoeden is het een platte fancontroller die o.a. geschikt is voor behuizingen met deurtjes. Het is een fancontroller met de standaard featureset zoals RPM en temperatuur weergave, maar zonder flashy (en tijds-rovende) software of andere gekkigheid.

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.