Laten we met de verpakking beginnen. Als je al eerder een Scythe product hebt gebruikt dan zal de verpakking je wel bekend voorkomen met z’n typische Scythe stijl met veel Japans en geknal. (Mocht je het wat schreeuwerig vinden, zoek voor de grap eens wat willekeurige Japanse verpakkingen op, krijg je soms spontaan epilepsie van). De features zijn in elk geval allemaal direct af te lezen.


In de verpakking vinden we een korte handleiding. Het is een relatief vanzelfsprekende controller, dus ook zonder hem te lezen kom je er wel. Daarnaast zien we de controller zelf, enkele montage schroeven, wat plakkers om de sensoren vast te plakken, en twee setjes met kabels.


Het eerste setje kabels bevat 6 temperatuur sensoren. Deze worden via een 2-pin aansluiting op het moederbord aangesloten. Hoewel je er maar 4 tegelijk aan kan sluiten heb je dus twee reserves voor het geval dat.


Net als de kabels van de temperatuur sensoren zijn ook de ventilator kabels netjes gesleeved van begin tot eind. Hoewel je je ventilatoren direct op de controller aan kan sluiten zijn deze gesleevde kabels geen onhandige extra om die langere afstanden te overbruggen, of als je de mooie sleeves graag zichtbaar wil hebben. Hoewel het een voltage-based fancontroller is zoals de meeste fancontrollers (en dus niet PWM-based) en dus 3 pins aansluitingen heeft, hebben de standaard kabels wel 4-pin headers om eventueel ook 4-pin fans aan te sluiten.



Een beetje donker, maar dat gebruiken we maar als excuus om te zeggen dat de sleeves er in het donker ook uitstekend uit zien.



Je kan dus zowel 3- als 4-pin ventilatoren aansluiten via de verlengkabels.


Het aansluiten vindt zoals gebruikelijk aan de achterzijde van de controller plaats. 4x 3-pin aansluitingen om de ventilatoren op aan te sluiten, al-dan-niet met de mooie verlengkabels.


Prik haalt de Kaze Master Flat II uit deze standaard SATA voeding kabel.


De 4 temperatuur sensoren sluit je aan op de 4x 2-pin direct naast de voeding. Op deze foto zie je helemaal rechts ook de ‘beep’ jumper, die je eventueel kan verwijderen om het audio alarm voor temperaturen geheel uit te schakelen.


Zoals je hier kan zien heeft deze controller een beperkte diepte, en bereikt hij enkel de eerste schroefgaten van een 5.25” bay. In sommige behuizingen krijg je een conflict wanneer je een optische drive combineert met een radiator aan de bovenkant, en een verkorte 5.25” device verkleint de kans op dergelijke problemen.


En daar is het beestje zelf. Een strakke zwarte vertoning, met enkel het merk en de vier knoppen als witte elementen. Je ziet dat de controller de tafel aardig reflecteert, oftewel dat hij een glossy afwerking heeft.


Aan de linker kant zitten de mode en mute knop, en aan de rechter kant de plus en min. Dit zijn fysieke knoppen, en er is dus geen sprake van een touch-screen of iets dergelijks.



De afwerking is het best te vergelijken met keurig getint glas. Het mag glanzend zijn, het maakt zeker een luxe en chique indruk.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.