Productpagina Scythe Mugen Max
Productpagina Scythe Kotetsu


Het lijkt wel een processorkoelerspecial deze maand, want ik voeg er weer twee toe aan de lijst. Dit keer terug naar het Japanse Scythe, bekend om klassiekers zoals de Mugen 1 tot en met 4, de Gentle Typhoon ventilatoren (RIP), en vooral ook vanwege de scherpe prijs-prestatieverhouding die hun koelers normaliter neerzetten.

De twee koelers van vandaag zijn eigenlijk varianten van producten welke al eerder zijn gepasseerd. De Mugen Max is zoals de naam al doet vermoeden de bekende Mugen met een flinke dosis groeihormonen, en de Kotetsu kan je best beschrijven als de Scythe Ashura met een kleine blast van een shrink-ray, waarbij het 140mm model naar een 120mm maatje gekrompen lijkt te zijn. De nipt meer dan 40 euro kostende Mugen heeft natuurlijk een naam hoog te houden, en de Kotetsu staat voor de uitdaging om aan te tonen dat een besparing van ca 10 euro ten opzichte van zijn grotere broer niet te veel ten koste gaat van prestatie en uitstraling.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.