Productpagina @ Scythe-eu.com


Nadat ik mijn test-setup met de AMD Athlon 760K een upgrade had gegeven was het tijd om dat setje de deur uit te doen. De combinatie waarop ik het eerste dozijn koelers had getest was een leuk systeem, maar met een toename van high-end koelers om te reviewen bleek de 760K toch niet zwaar genoeg. De stock koeler van die AMD setjes bleek in de praktijk echter al snel te zwak; niet koel genoeg om ook maar de standaard boost snelheid vol te houden, en ook verre van stil. Er moest dus iets komen om dit setje interessant te maken om elders aan te bieden. Nu was overklokken geen doelstelling, maar een beetje boost-snelheid is wel fijn, en een luidruchtige pc wordt niemand gelukkig van Anno 2015.

Oftewel tijd voor een betaalbaar koelertje, niet het meest sexy onderwerp, maar het resultaat vond ik toch wel een review waard. De Scythe Tatsumi Type A leek met een dagprijs van 20 euro een mooie optie. Type A staat in dit geval voor AMD, en deze uitvoering is dan enkel voor AMD processoren geschikt. De standaard Tatsumi is wel voor Intel en AMD geschikt, en Type I is zoals je mag verwachten enkel voor Intel van toepassing. De koelers zijn in de basis allemaal gelijk, enkel het product met de productcode SCTTM-1000B (Van toepassing voor zowel AMD als Intel) heeft een iets andere afwerking van de heatpipes aan de bovenkant. Er mogen en zullen geen relevante onderlinge prestatieverschillen zijn.

De Scythe Tatsumi (en varianten) heb je normaliter voor ca 20 a 25 euro in huis.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.