“Sharkoon brengt de TG4M RGB uit, een ATX-tower met mesh front”


Dit weekend heeft Sharkoon een nieuwe case uitgebracht, de TG4M RGB. Deze behuizing is een vernieuwde versie van de bestaande Sharkoon TG4, en komt met onder andere een mesh in plaats van glazen front-panel voor een betere airflow. Verder komt deze case standaard met een viertal 120mm RGB-fans, welke aangestuurd worden door de ingebouwde RGB-controller met vier aansluitingen.

Aan de zijkant is een gehard glazen zijpaneel geplaatst, zodat de binnenkant van het systeem goed te zien is. Om deze zijde netjes te houden heeft Sharkoon een aantal kabeldoorvoeren rond het moederbord geplaatst, een PSU-shroud ontbreekt echter. Om stof enigszins te weren hebben de ventilatoren aan de voorkant een afneembaar stoffilter. Met zijn afmetingen van 45,5 x 20,0 x 43 centimeter is de TG4M RGB relatief klein, maar kan toch een ATX-systeem huisvesten.

Voor grafische kaarten is er ruimte tot 37,5 centimeter in lengte, CPU-koelers tot 16cm hoog passen en een voeding mag maximaal 26,5cm lang zijn. Eventueel kunnen er nog tot twee 3,5″ en vier 2,5″ drives geplaatst worden.

Prijzen en beschikbaarheid
Sharkoon stelt de TG4M vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van €74,90.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.