Productpagina @ Sharkoon


Het toevoegen van een nieuw merk aan het lijstje is altijd leuk, en vandaag is Sharkoon aan de beurt. Sharkoon is geen onbekende op de Nederlandse markt, met producten in tal van categorieën zoals behuizingen, randapparatuur, voedingen, en wat meer exotische componenten zoals interne HDD bays of externe HDD lezers.

Het onderwerp van vandaag is de Sharkoon QB One, een compacte en betaalbare ITX behuizing die onlangs gelanceerd werd in combinatie met de Sharkoon Shark Zone C10. De behuizingen verschillen enkel wat het voorpaneel betreft, waar de C10 ruimte biedt voor een optische drive in combinatie met wat gele elementen, en de QB One de optische-drive-loze en minder opvallend zwarte uitvoering is. In dit geval zocht ik een klein kastje voor een betaalbare build zonder optical, dus gaan we naar de QB One kijken, maar kopers van de C10 kunnen grote delen van deze review dus wel in overweging nemen.

Beide kasten kosten momenteel ca 40 euro inclusief bezorgen, maar zijn al te vinden vanaf ca 32 euro ex verzenden, echt het budget segment dus.


Voor de gezelligheid: De C10 naast de QB One. Zelfde binnenwerk, ander frontje.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.