Review: Sharkoon Skiller Mech SGK1
Productpagina @ Sharkoon


Eind vorig jaar liet Sharkoon zien dat ze high-end aspiraties hebben met de introductie van hun eerste mechanische toetsenbord, het bedrijf zal tenslotte vooral bekend zijn om hun betaalbare producten. Het MK80 mech toetsenbord als high-end beschrijven is misschien wat overdreven, maar het was een dik gevuld en keurig gebouwd toetsenbord met populaire zaken als RGB verlichting en een polssteun. Hoewel kosten werden bespaard met Kailh switches in plaats van de bekendere Cherry switches, zaten ze wat prijs betreft toch een stuk gunstiger dan de concurrenten en was het zeker voor RGB mechs een aardige prijsdoorbraak en wat mij betreft nog altijd een interessant product om te overwegen. Vandaag bekijken we het tweede mechanische toetsenbord van Sharkoon, en wederom lijkt het woord ‘prijsdoorbraak’ aardig van toepassing: De nieuwe Skiller Mech SGK1 is namelijk één van de weinige mechanische toetsenborden die vanaf ca 65 euro te vinden is, een segment waar hij enkel gezelschap kent van een enkel iets ouder Rapoo model in de aanbieding, en voor een paar euro meer zien we het meer zakelijke Cherry MX 3.0 bord (low profile mech, geen verlichting) in het vizier komen; de onderkant van de mech markt dus.

Hoewel de focus dus overduidelijk op de prijs ligt zien we toch weer een aardige featureset met o.a. een polssteun en (witte) verlichting met effecten, en voor fanatieke gamers wellicht niet onbelangrijk: n-key rollover (iets wat de Rapoo V700 dan weer mist) en anti-ghosting. Niet onverwacht zien we Sharkoon wederom gebruik maken van Kailh switches waarbij je kunt kiezen tussen Red, Brown en Blue en waarbij Kailh het direct niet onder stoelen of banken steekt dat ze de kleuren en specificaties direct afstemmen op wat wij van Cherry kennen. De Skiller Mech SGK1 gaan we testen in zowel Brown als Blue variant, waarbij de eerste al eerder positieve indrukken achter liet, en het vooral aan de Blue variant is om te laten zien hoe dichtbij ze bij het Cherry gevoel kunnen komen.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”362370″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.