Review: SilverStone Raven RV05

Productpagina @ Silverstonetek.com
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net


Bij 9 van de 10 reviews staat de inleiding in no-time op papier. Dat de Raven RV05 een bijzondere behuizing is zal je op de stock foto al gezien hebben, echter de indruk die hij achter laat… “speechless” is de meest geschikte term die mijn huidige staat beschrijft. Dat, of “na na na na na na na na na na na na na na na na Batmannnnn”.

De SilverStone Raven serie gaat inmiddels weer een tijdje terug. Veelal gaan de releases van een nieuw Raven model gepaard met opmerkingen als “Het is niet meer wat het ooit geweest is”: liefhebbers van de RV01 bleven fanatiek aan ‘hun’ model vasthouden, hetzelfde ging voor de RV02, etcetera etcetera. Toch waren de reviews per nieuwe generatie voornamelijk lovend, al zie je ook bij elke behuizing met een ‘unieke’ vormgeving dat de gevoelens een stuk sterker worden geuit dan bij een wat tammere behuizing. Als iemand die de eerdere Ravens wel heeft gezien, maar er nooit één zelf in het bezit gehad heeft (ik tel de ook indrukwekkende mITX RVZ01 maar even niet mee) was ik niet gebonden aan een bepaalde uitstraling. Voor mij was het eenvoudig: Bij het zien van de RV05 teaser –moest- deze er komen.

De Raven RV05 is inmiddels dus de vijfde generatie Raven (wederom, de mITX RVZ01 variant laat ik even buiten beschouwing), net als z’n oudere broers is het een ATX behuizing met een opvallende vormgeving, en een gekanteld interieur. Toch is de RV05 een flink stuk afgevallen ten opzichte van de eerste generatie. Stock foto’s maken het lastig om te begrijpen, maar een directe vergelijking laat een fors verschil zien: De Raven RV05 is grofweg half zo groot als de RV01.Je zou bijna denken dat de RV05 een klein kastje is. Foto van SilverStone zelf gezien ik geen RV01 heb.

Mocht je dus wel bekend zijn met de oudere Ravens, de nieuwste is dus een stuk verfijnder beestje geworden, al is hij nog altijd duidelijk in vergelijkbare stijl uitgevoerd. Als je wel van de indeling houdt, maar de styling iets ‘te’ vindt, komt er in de loop van dit jaar een nieuwe SilverStone Fortress uit: de FT05. Deze heeft hetzelfde design van binnen, maar een veel strakkere, recht-toe-recht-aan, uitstraling. Mijn lieve vrouw liet bij het zien van de FT05 weten dat zij die per se wil hebben, dus die review zal hopelijk richting Oktober volgen. Tot die tijd kon zij zich vast vermaken met het bouwen van de RV05, zoals je in enkele foto’s ook zal zien (mocht je je afvragen sinds wanneer ik armbanden draag).

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen. Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.