De specificaties en features van de SilverStone website:Laten we beginnen met wat een Raven een Raven maakt. Naast de voor de hand liggende styling is vooral de draaiing van het moederbord opvallend. De expansie sloten en het i/o paneel wijst in deze series naar boven, in plaats van naar achteren.

De SilverStone Raven RV05 zal voornamelijk voor ATX moederborden worden gebruikt, maar ook mATX, en SSI-CEB (voornamelijk server / Multi-cpu bordjes) standaard moederborden passen er in. Omdat de RV05 een stuk kleiner is dan z’n broertjes moest er intern ruimte worden bespaard, het opvallende gevolg hiervan is dat de SilverStone Raven RV05 geen externe 5.25” bays heeft, een echte ATX-toren feature is dus verdwenen. In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten lijkt SilverStone toch niet geheel van de optische drive af te durven, en bieden ze de mogelijkheid om toch een slim-line slot-loading optical drive in de Raven RV05 te kunnen plaatsen zonder dat je dat slot in eerste instantie op zou merken.

Ook de traditionele lange rij aan harde schijven is verdwenen. Twee 3.5” drives kan je kwijt, en daarnaast 2 2.5” SSD’s of HDDs, wellicht niet de meest luxe specificaties wat dat betreft, maar voor de echte game-systemen moet het normaliter wel voldoen. Verder past er een ‘gewone’ ATX Voeding in (al ga ik zo wel even in op de beperkingen), kan je grafische kaarten kwijt van 312mm, en is de beperking van processorkoelers 162mm. Hoewel dat weinig beperking is voor een grafische kaart, je kan tenslotte prima 780 Ti’s of R9 290X’en kopen die kleiner zijn, zijn er best wat processorkoelers die groter zijn dan 162mm. Zeker gezien we toch met een high-end behuizing te maken hebben en je dure luchtkoelers mag verwachten in dergelijke builds, moet je daar toch even rekening mee houden.

De focus op een compact, en gedraaid, interieur komt voort uit een focus op koelprestaties. Het idee is dat de twee standaard aanwezige 180mm ventilatoren aan de onderzijde een ware tunnel aan airflow veroorzaken. Gebruik makende van het feit dat warme lucht opstijgt, blazen deze “Air Penetrator” ventilatoren over de gehele breedte en diepte van de behuizing lucht naar boven. Deze stock koeling is praktisch ook de enige koeling die mogelijk is, want de enige andere ventilator opening is een 120mm locatie aan de bovenzijde. Het idee is echter dat er geen verdere koeling nodig is, maar een 120mm radiator aan de bovenzijde kan natuurlijk eenvoudig bij. Mocht je liever voor meer radiatoren gaan kan je de stock ventilatoren verwijderen, en in die locatie een 240, 280, of 360mm radiator plaatsen.

Andere features zijn een frontpanel met 2x USB 3.0 naast de gebruikelijke audio en mic aansluiting, tool-less en andere handige installatiefeatures ‘overal en nergens’, een fancontroller voor de stock ventilatoren, en uiteraard ontbreken stoffilters ook niet.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.