Nog een paar fototjes omdat het echt een mooi beestje is…
600,467

600,436

600,626

600,474

600,449

600,441

600,567De SG08-Lite is een prima doordachte HTPC case. Een game-HTPC of gewoon een eenvoudige HTPC bouwen met deze bak is gewoon een erg comfortabele en niet-frustrerende evaring. De modulaire opbouw met meerdere brackets maakt het eenvoudig voor zowel nieuwe bouwers, en bouwers met flinke kolenschoppen die niet voor klein pruts-werk gemaakt zijn. Met ruimte voor flinke GPUs en zelfs waterkoeling, 2 SSDs en een 3.5” HDD kan je goed vooruit, al houdt het dus wel in dat deze case niet voor DIY-nassen is bedoeld met een flink aantal grote drives.

Verder is het ook nog eens een keurige case wat betreft voorzieningen. Stoffilters op kritieke locaties, voldoende koelmogelijkheden en ventilatie, een frontpanel met USB 3.0, en een optical bay zonder dat die ten koste gaat van de uitstraling maken het ook gewoon een prima all-rounder.

Maar uiteindelijk gaat het bij de SG08-Lite, niet geheel onverwacht uiteraard, toch grotendeels om de uitstraling. En dat is nou precies wat deze case ook het best doet, indruk maken met een fantastische aluminium voorkant. Enkel mooi zijn is natuurlijk niet voldoende, maar daarvan is hier gewoon geen sprake, hij laat eigenlijk geen echte steken vallen. Met de SG08 zaten ze al op het goede pad, maar de hoge prijs zat hem toch vaak wel in de weg. Dat punt is bij de SG08–Lite praktisch geheel verdwenen, en dat laat aan het einde van de rit gewoon weinig over om ongelukkig over te zijn.

Op de fotos is het waarschijnlijk lastig relativeren, maar de SG08-Lite is echt een lekker klein kastje, en dat voegt in dit geval alleen maar toe aan z’n charme. Als hij in jouw Home Theatre situatie past, en je vind hem op de foto al mooi, zal je gewoon absoluut tevreden thuis komen met deze bloedmooie behuizing. Met inmiddels een handvol SilverStone Sugo SG08-Lite builds achter de rug kan ik zeggen dat een Editor’s Choice zeker op zijn plaats is.


Over Redactie

Redactie
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op