Specificaties Core i9-11900K geeft boost tot 5.3GHz aan


Een sheet met waarschijnlijke specificaties van Intels nieuwe processors is op Twitter verschenen. Zo zou onder andere de nieuwe Core i9-11900K over een boost kloksnelheid tot 5.3GHz beschikken. Deze nieuwe processors worden in het begin van 2021 geïntroduceerd.

Eerder deze maand verschenen er benchmarks van Intels nieuwe Core i9-11900K processor waarin dit nieuwe topmodel niet al te beste scores haalde in vergelijking met andere processors, daarbij werd de lage kloksnelheid van 3.5GHz als schuldige aangewezen. Processors van Intel hebben veelal een stuk hogere kloksnelheid, wat ook gebleken is uit gelekte mogelijke specificaties van de nieuwe generatie Intel Core-processors.

Zo zou de Intel Core i9-11900K over 8 cores met 16 threads beschikken, maar daarbij ook een kloksnelheid van 4.8GHz met boost tot maar liefst 5.3GHz. Ook de i7-11700K en de i5-11600K beschikken over relatief hoge kloksnelheden, met daarbij ook een hoge boost. Rond maart van het volgende jaar wordt verwacht dat Intel de nieuwe generatie processors zal introduceren.Bronnen: Davidbepo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.