Specificaties Intel DG2 Xe-HPG videokaarten verschenen


Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten van Intel zijn verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Deze DG2-GPU’s betreffen discrete gaming videochips welke Intel zelf uit zal gaan brengen. Eerder verschenen er al testresultaten van een enkel model Xe-videokaart, welke mogelijk om de eerder genoemde DG2-kaart zal gaan met 128 EU’s. Hierbij werd ook genoemd dat deze zal beschikken over 3GB videogeheugen, al is het niet volledig zeker of dit om volledig dezelfde kaarten gaat.Bronnen: harukaze5719

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.