Het is natuurlijk gewoon een gadget, een leuk apparaat wat je de moeite van het aansluiten van een kabel bespaard, en daar mee enkele kleine gemakjes met zich mee brengt. Je legt je telefoon op een plankje en je batterij laadt op, niet meer, niet minder. Dat stukje “oh cool!” van andere mensen, en het feit dat de meeste mensen geen idee hebben hoe het werkt, maakt het een heel leuk stukje techniek om in huis te halen. Het verbruik mag iets hoger liggen, maar als je dan ziet dat de kosten rond de 50 cent per jaar hoger liggen dan met bedraad laden is dat eigenlijk ook niet zo spannend meer. Dat het laden wat langzamer gaat dan bekabeld (3 uur t.o.v. 2 uur) kan voor de gemiddelde gebruiker wel puntje zijn, en dat is dan ook iets om even rekening mee te houden. Overigens is dat natuurlijk ook iets wat inherent is aan de techniek, en niet zo zeer dit specifieke apparaat, ook de gebruikers van veel duurdere wireless laders noemen dit puntje regelmatig.

Wat de Super Thin Mini Qi Wireless Charging Transmitter betreft ben ik best positief, zeker wanneer ik de resultaten vergelijk met de officiële laders. De resultaten komen overeen, maar deze kost minder dan een derde van bijvoorbeeld de Google-branded lader. Je levert wellicht iets in op de uitstraling, en krijgt er dan ook geen accessoires bij. Of dat eerste relevant is moet je zelf bepalen, als extra’tje op het bureau vind ik deze meer dan prima om te zien, en tijdens het laden zie je al die draadloze laders sowieso niet. Het tweede punt is niet relevant als je hem toch in een usb poort klikt, op te lossen door een willekeurige andere usb adapter er bij te pakken die je toevallig hebt liggen, of je kan gewoon voor 2 tot 5 euro bij je DX.com bestelling een adaptertje er bij zetten, maakt op het totaal ook weinig uit.

Al met al vind ik het voor die $16 een leuke oplossing en een leuk ding om erbij te hebben. Ik ben zeker blij dat ik geen 50 euro of meer heb betaald voor een ‘echte’ variant, het blijft tenslotte ‘iets eenvoudiger laden’, en daar vind ik een bedrag van ruim minder dan €15 een beter passende prijs voor dan 50+. Het enige ‘probleem’ wat ik zie is dat die vele andere gadgets op DX nu mijn aandacht trekken, en die besparing nog wel eens in ander speelgoed kan gaan zitten.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.