TeamGroup lanceert overklokbaar DDR5-geheugenmodules


Nadat TeamGroup eerder vorig jaar aangaf in 2021 te willen beginnen met het uitbrengen van geheugen op basis van DDR5, heeft het merk recent ook overklokbare geheugenmodules getoond.

Dit geheugen, wat onder de T-Force gamingnaam uitgebracht wordt, is verzonden naar diverse moederbordfabrikanten (Asus, ASRock, MSI en Gigabyte) voor het testen van deze modules. Deze testen worden uitgevoerd om de compatibiliteit te garanderen.

Door verbeterd energiebeheer ondersteunen deze DDR5-modules spanningen tot 2,6V, waarbij spanningsslijtage en ruis sterk verminderd worden ten opzichte van bestaande DDR4-modules. Daarbij zullen de nieuwe DDR5’s beschikken over ingebouwde ECC (error correction code) waar dit bij de vorige generatie via een losse chip ging.Bronnen: TeamGroup

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.