De Touch P5 komt in een kleurvolle verpakking met veel aanduidingen. Dat er een touchscreen aanwezig is wordt al snel duidelijk door de productafbeelding, extra naamaanduiding en het touchscreen icoontje. Ook de achterzijde van de verpakking is toegewijd om het touchscreen verder te specificeren.



De inhoud van der verpakking bestaat uit de Touch P5 zelf en losse accessoires. Deze zijn netjes verpakt en voorzien van extra bescherming door het kartonnen verpakkingsmateriaal. We vinden maar liefst vijf boekjes. De snelle gebruikershandleiding is natuurlijk een vereiste, maar totaal niet nodig om een idee te hebben waar je moet beginnen. In de praktijk is de setup zeer eenvoudig met het touchscreen, idem dito via de meegeleverde software / WEB UI. Ook komen we een witte netwerkkabel tegen.


De Touch P5 maakt gebruik van externe antennes. De antennes kun je zelf verstellen om zo de gewenste positie te bepalen. Speel hier vooral lekker mee als je een router hebt, want de richting kan nog wel eens bepalend zijn voor extra prestaties. De antennes zijn keurig afgewerkt en voorzien van het woordmerk TP-LINK.



Als laatste accessoire komen we de power adapter tegen.


Door naar de Touch P5. De bovenzijde van de router heeft een opvallend uiterlijk, dan heb ik het niet over het touchscreen maar het gekozen patroon. Dit zijn een soort van kleine glossy spiegeltjes. Op een speelse manier vallen de openingen voor de warmteafvoer weg in het patroon. Het 4.3 inch touchscreen is gecentreerd op de bovenzijde. Het rechthoekige vlak komt een klein beetje omhoog waardoor er een rand ontstaat. Aan het vooraanzicht is hier subtiel een blauwe LED verwerkt. Onder het scherm bevindt zich een ‘home’ touchknopje. Eenmaal ingeschakeld kun je deze gebruiken om weer terug naar het startscherm van de router.




De bovenzijde van de behuizing loopt door tot op de randen met een glossy afwerking. Draaien we de Touch P5 dan zien we dat de achterzijde wegvalt in de voorzijde. Een grootdeel van de achterzijde is voorzien van sleuven voor de warmteafvoer. Verder zien we vier rubberen voetjes, en twee oogjes om de router aan de muur te bevestigen. Zoals gewoonlijk zien we ook een sticker met seriecode, MAC-adres en de fabriek ingestelde SSID gegevens.



Op de achterzijde zijn vrijwel alle aansluitingen te vinden, bestaande uit een aan- en uitknop, USB 2.0 poort, een Wan-poort, vier Gigabit LAN-poorten en een reset knopje. De USB 3.0 poort ontbreekt hier, deze zit op de rechtervoorzijde van de Touch P5.



Met de antennes op hun plek ziet de Touch P5 er strak uit. De blikvanger is natuurlijk het touchscreen. Gelukkig zijn we nu bij het hoofdstuk in de praktijk aangekomen om hier dieper op in te gaan.




Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu