Update: Details Samsung Odyssey G9 verschenen


Eerder vorige week hebben wij een bericht geplaatst waarin de Samsung Odyssey G9 aangekondigd wordt, waarbij deze een DisplayHDR 2000-certificering krijgt. Recent is gebleken dat dit certificaat helemaal niet bestaat, vandaar dat we hier een verbeterd artikel publiceren.

Samsung lijkt druk bezig te zijn met de voorbereidingen van een nieuw topmodel monitor in de Odyssey-gamingserie. Een productpagina op de Chinese website Taobao toont de nog niet aangekondigde Samsung Odyssey G9. Een aantal weken geleden kondigden we reeds aan dat de Odyssey G9 een update zou ontvangen waarbij gebruik werd gemaakt van de MiniLED-technologie.


Let op, DisplayHDR 2000 is geen bestaande certificering

De details op de pagina van Taobao leren ons dat zowel de afmetingen, resolutie als schermkromming ongewijzigd blijven. Zo zal de Odyssey G9 2021 beschikken over een 49″ VA paneel, een resolutie van 5140 bij 1440 pixels (dual QHD) en een schermkromming van 1000R. Daarnaast behoud het nieuwe paneel een verversingssnelheid van 240Hz. Net als het huidige model zal de 2021 variant ondersteuning bieden voor zowel NVIDIA G-Sync en AMD FreeSync Pro, net zoals 10-bit kleurdiepte en een kleurenbereik van 95% van het DCI-P3 kleurenspectrum.

Verschillen zien we de backlight-technologie bekijken. De vernieuwde variant van de Odyssey G9 zal beschikken over een MiniLED backlight met 2048 local dimming zones. Met behulp van deze technologie is de monitor klaarblijkelijk in staat om de contrastverhouding te verhogen naar 4000:1. Misschien nog belangrijker is de verhoogde maximale helderheid van 2000 cd/m². De hier vermelde DisplayHDR 2000-certificering bestaat tot op heden niet, en blijkt volgens VESA zelfs nep te zijn.

Wanneer de Samsung Odyssey G9 2021 gepresenteerd zal worden, is nog niet bekend. Volgens de productpagina zou het model afgeleverd worden in midden juni, wat exact een jaar na de lancering van het huidige model zou zijn. Exacte prijzen zijn nog niet bekend, al wordt op dit moment een prijs van 14999 CNY weergegeven wat omgerekend €1925 is. Uiteraard is dit een placeholder, en kan de uiteindelijke prijs mogelijk verschillen.Bronnen: Taobao, VESA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.