“Variant NVIDIA RTX 3080 Ti met 20GB in plaats van 12GB GDDR6X-geheugen verschenen”


Op verschillende afbeeldingen, opgemerkt door Videocardz.com, zou er een 20GB-variant van de NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti in omloop zijn, waar deze normaal over slechts 12GB GDDR6X-geheugen beschikt. Vorig jaar waren er ook al geruchten over een 20GB-versie van de RTX 3080, al is deze vervolgens nooit meer uitgebracht.

Eerder verschenen varianten van de RTX 3080 Ti met 20GB GDDR6X-geheugen al op de website van Gigabyte, met onder andere een Aorus en een Gaming OC-model. Hierbij werd ook al gesproken van een versie met 20GB, alleen was de Ti-naamgeving nog weggelaten.

Het is nog wel de vraag in hoeverre deze afbeeldingen kloppen. De kans is aanwezig dat er een fout is gemaakt bij het maken van de labels, waarbij er per ongeluk 20GB in plaats van 12GB op de dozen en videokaarten staat. Voor nu is het afwachten of NVIDIA daadwerkelijk een RTX 3080 Ti met meer grafisch geheugen uit gaat brengen. Daarom zijn mogelijke prijzen en beschikbaarheid ook nog niet bekend.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments