We gaan van buiten naar binnen. We treffen een lege kubus met wat kabels zodra het zijpaneeltje verwijderd is. Veel moeilijker kan ik het eigenlijk niet maken, wel leuker! Want we kunnen aan de binnenkant toch nog wat onderdelen demonteren.


We vinden zes afstandsbusjes die vooraf al gemonteerd zijn. Deze kun je niet verwijderen, om die reden vinden we ook geen extra afstandsbusjes in de accessoires. Het moederbordtray is gemonteerd tegen de bovenkant en onderkant van de behuizing. Er is geen bruikbare ruimte om achter het moederbordtray kabeltjes te laten lopen.



Aan de binnenkant vinden we nog een bracket om een HDD of SSD op te monteren. Dit stukje staal kun je demonteren door middel van vier schroefjes. De kwaliteit van het stukje staal valt erg tegen als we het vergelijken met het totaalplaatje van de CUBE MAX. Het zal geen wereldverschil uitmaken, maar het voelt een beetje goedkoop aan.



Op het metalen frame waar je een HDD of SSD bracket op kunt monteren zit ook het PCB van het front panel. Je kunt het frame in zijn volledigheid demonteren inclusief het PCB. Wat heb je hieraan? Tijdens het inbouwen kan dit handiger zijn, maar toch raad ik je het af. Reden hiervoor is dat het precies op zijn plek moet zitten, en om dit te doen heb je ruimte nodig om de schroeven aan te draaien. De powerknop is voorzien van een springveertje, en het is best lastig om het frame netjes terug op zijn plaats te krijgen. Dus mocht je aan de slag willen gaan met de CUBE MAX, dan kun je het frame laten voor wat het is. Dit bespaart tijd en energie.




De powerknop met het springveertje krijgt nog een extra plaatsje in mijn review. Wat hebben we samen genoten om je terug op je plaats te krijgen.


Helemaal leeg houden we een CUBE EMPTY over. Helemaal klaar om gevuld te worden met hardware. Voor een zeer belangrijke hoogte meting van de behuizing heb ik professioneel meetmateriaal ingezet.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu