Review: Zowie EC1 eVo CL / EC2 eVo CL


Productpagina @ Zowiegear.com
Prijzen en levertijden EC1 eVo CL @ Tweakers.net
Prijzen en levertijden EC2 eVo CL @ Tweakers.netOndanks dat Zowie sinds 2008 actief is was het 2013 voor dat ik, als ‘casual’ gamer, de naam voor het eerst hoorde vallen. Niet heel vreemd, want Zowie richt zich puur op e-sports, oftewel de serieuze/pro Gamer. En dan moet je niet denken aan grafische kaarten of andere hardware vereist om een spelletje mee te spelen, maar vooral randapparatuur welke je normaliter naar een LAN party of game event verwacht mee te nemen: Ze hebben voornamelijk muizen en mousepads in het assortiment, met een enkel toetsenbord en nog twee headsets. Niet heel veel dus, maar een groot of klein assortiment zegt weinig over de kwaliteit.

De naam kwam regelmatig zeer positief naar voren bij (voornamelijk buitenlandse) reviews en bij productervaringen van gebruikers, dus ik keek al enige tijd uit naar de kans om met hun producten aan de slag te gaan. Toen de kans uiteindelijk kwam om hun muis te testen was ik uiteraard ook zeer benieuwd naar het resultaat. Een onderbelicht merk, met een focus op prestaties voor de serieuze gamer? Klinkt goed.

Deze review gaat over de Zowie EC eVo CL. De eVo CL is een nieuwe variant op de iets oudere eVo, en krijgt zijn naam van de, en ik quote “Quake Legende” Anton “Cooller” Singov. Waar de eVo in het geheel wit of zwart kwam, komt de eVo CL in een gecombineerde kleurstelling met een zwarte top, en witte zijkanten. De eVo CL komt in twee varianten, namelijk de EC1 en de EC2. Het verschil tussen deze twee varianten is de maatvoering, de EC1 is iets groter dan de EC2, maar verder zijn ze gelijk.

Het is niet de eerste keer dat ik twee zeer vergelijkbare producten uit dezelfde serie review, en normaliter probeer ik ook producten een individuele review te geven, echter de EC1 en EC2 zijn dusdanig vergelijkbaar dat een gecombineerde review onvermijdelijk was.

Voor ik aan het echte reviewen begin vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.